Anlık Bildirim

Microsoft, Amazon'u 10 milyar dolarlık Pentagon JEDI bulut sözleşmesiyle yendi

Microsoft, Pentagon’un teknolojik olarak daha çevik hale getirilmesi için 10 milyar dolarlık Ortak Kurumsal Savunma Altyapısı (JEDI) bulut sözleşmesini, Amazon gibi güçlü bir rakibe rağmen kazandı.

Microsoft, Amazon'u 10 milyar dolarlık Pentagon JEDI bulut sözleşmesiyle yendi

Ortak Kurumsal Savunma Altyapısı (JEDI) bulut sözleşmesi, Pentagon'un teknolojik olarak daha çevik hale getirilmesi amaçlı daha geniş dijital modernizasyonunun bir parçası olarak görülüyor. Sözleşme süreci uzun zamandır çıkar çatışması iddialarıyla karışmıştı. Temmuz ayı gibi kesinleşmesini beklediğimiz sonuçlar henüz açıklanabildi. 

Sözleşme için aday olan şirketlerden IBM ve Oracle, asgari şartları sağlayamadıkları için zaten elenmişlerdi. Microsoft’u kazanan ilan eden bir açıklamada Pentagon, yarışmanın adil ve yasal olarak yapıldığı görüşünü vurguladı. Tüm tekliflerin talep edilen değerlendirme kriterleri ile tutarlı bir şekilde değerlendirildiğini belirttiler.

Sözleşme savaşında Microsoft'a yenilen Amozon İnternet Servisleri sözcüsü yaptığı açıklamada, şirketin bu sonuca şaşırdığını söyledi. 

Pentagon'un açıklamalarından sonra Microsoft'un hisse senedi fiyatı yükselirken, Amazon'un hisse senedi fiyatında düşüş gözlendi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim