Anlık Bildirim

Birleşik Krallık, Meta ve Giphy anlaşmasını engelleyebilir

Gelen haberlere göre Birleşik Krallık Rekabet Kurumu (CMA), Meta ve Giphy arasındaki 400 milyon dolarlık anlaşmayı engellemeyi planlıyor.                                     

Bilindiği üzere teknoloji devi Meta (eski adıyla Facebook), 2020 yılında GIF platformu Giphy’i 400 milyon dolara satın alacağını duyurmuştu.

Meta, 2020'de Giphy'i satın alacağını duyurmuştu Tam Boyutta Gör

Bunun ardından geçtiğimiz ağustos ayında Birleşik Krallık Rekabet ve Pazarlar İdaresi (CMA), şirketin satın alma sürecinde yönetmeliğe uygun davranmadığını belirtmiş ve anlaşmaya yönelik bir soruşturma başlatmıştı. Meta da bu sıralarda yaptığı açıklamalarda Giphy’nin ülkede faaliyet göstermediğini, bu yüzden CMA’nın anlaşmaya müdahale edemeyeceğini söylemişti.

Daha sonra ekim ayında soruşturma ile ilgili önemli bir karar verildi. CMA, Meta’nın rekabet kurallarına uymadığını ve anlaşma ile ilgili bilgileri sakladığını ifade etti ve şirkete 70 milyon dolar ceza verdi.

CMA, anşalmayı engelleyecek Tam Boyutta Gör

Anlaşma engellenecek

Financial Times tarafından pazartesi yayınlanan habere göre soruşturma kapsamında yeni bir gelişme yaşandı. Gelen haberlerde, Britanyalı düzenleyicilerin iki şirket arasındaki bu dev anlaşmayı 'oluşabilecek rekabet sorunları' sebebiyle önümüzdeki günlerde engelleyeceği aktarıldı.  CMA'nın 1 Aralık günü bununla ilgili resmi bir açıklama yapacağı da haberde yer aldı. 

ABD merkezli Meta’dan ise bu haberler ile ilgili herhangi bir yorum yapılmadı. Eğer bu karar gerçekleşirse Birleşik Krallık Rekabet Kurumu ilk kez büyük teknoloji şirketleri arasındaki bir anlaşmayı engellemiş olacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim