Anlık Bildirim

MEB uzaktan kontrollü ventilatör cihazı üretti

Milli Eğitim Bakanlığı; ambulans, hastane, sahra hastanesi ve evde kullanılabilecek uzaktan kontrollü solunum cihazı üretmeyi başardı. Sırada N95 üretimi yapacak makine var.

MEB uzaktan kontrollü ventilatör cihazı üretti Tam Boyutta Gör

Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesinden yaptığı duyuru ile uzaktan kontrollü solunum cihazı (ventilatör) üretmeyi başardığını duyurdu. Solunum cihazı, İstanbul Kartal Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde geliştirildi.

Bakanlık tarafından yürütülen Ar-Ge çalışmaları sonucunda meslek liselerinin imkanları, ventilatör üretimi için kullanılıyor. İlk ventilatör cihazı Hatay’daki bir lisede üretilmişti. Şimdi de İstanbul’da ikinci solunum cihazı üretildi. Bu cihazı “Exprium Filtreli Otomatik Ambu Ventilatör” olarak tanımlayabiliriz. Hem hastanelerde hem de ev ortamında kullanılabiliyor. Cihazın en önemli özelliği ise kontrolünün uzaktaki bir bilgisayar veya mobil uygulama vasıtasıyla kontrol edilebiliyor olması. Bu sayede ambulans ve sahra hastanelerinde de kullanılabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde 3 katlı cerrahi maske üreten seri üretim makinesinin üretildiğini açıklamıştı. Şimdi de N95 standardında maske üreten makinenin geliştirilmesi için çalışmalara başlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2760 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koronavirüs, meb ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim