Anlık Bildirim

Mazda, 2028 yılına kadar elektrikli araç üretimine odaklanacak

Japon otomotiv devi Mazda, 2028 yılından itibaren elektrikli araç üretimine odaklanma planları yapıyor. İşte şirketin yol haritası.                              
Mazda, 2028 yılına kadar elektrikli araç üretimine odaklanacak Tam Boyutta Gör
Mazda CEO'su Masahiro Moro, şirketin elektrikli araçlarının (EV) üretimini 2028 yılından itibaren Kuzey Amerika'da gerçekleştirmeyi düşündüğünü söyledi.

Bununla birlikte Mazda, gelecekteki EV tesisinin yeri olarak ABD yerine Meksika'yı tercih etmeye daha istekli. Şirket daha önce, 2030 yılına kadar elektrikli araç üretimi için 10,6 milyar dolarlık bir iş planı sunmuştu. 2028 yılı Mazda'nın önceki CEO'su Akira Marumoto'nun öngördüğünden biraz daha geç. Marumoto elektrikli araç üretiminin en geç 2027 yılında başlayacağını tahmin ediyordu.

Tamamen elektrikli Mazda modelleri yolda

Mazda'nın birkaç çeşit tamamen elektrikli model piyasaya sürmeyi planladığı da biliniyor. Bunlardan biri, hibrit güç aktarma organları ve içten yanmalı güç ünitelerinin kullanımını sağlayan mevcut mimari temelinde üretilecek. Bir diğer elektrikli araç ise özel bir EV platformu olacak.

Mazda, 2028 yılına kadar elektrikli araç üretimine odaklanacak Tam Boyutta Gör
Mazda her iki varyantı da 2025 ile 2027 yılları arasında üretimin ikinci aşamasında sunmayı planlıyor. Şirketin şu anda satışta olan bir elektrikli aracı var: MX-30 Crossover. Mazda, elektrikli araçların 2030 yılında küresel satışların yüzde 25 ila 40'ını oluşturmasını bekliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim