Anlık Bildirim

Masimo ticari sırlarını çalmakla suçladığı Apple'dan 3.1 milyar dolar tazminat istiyor

Tıbbi teknoloji şirketi Masimo ile Apple arasındaki davanın ayrıntıları ortaya çıktı. Masimo kendisine ait ticari sırları çalmakla suçladığı Apple'dan 3.1 milyar dolar tazminat talep ediyor.

Masimo, Apple'dan 3.1 milyar dolar tazminat istiyor Tam Boyutta Gör

Tıbbi cihaz üreticisi Masimo ile Apple arasındaki hukuk mücadelesi son iki haftadır devam ediyor. Basına yansıyan detaylara göre şirket, Cupertinolu firmayı çalışanlarını elinden almak ve Apple Watch akıllı saatler için ticari sırlarını çalmakla suçladı.

Apple 2013 yılında Masimo baş tıbbi sorumlusu Michael O'Reilly'yi ve ardından Cercacor (Masimo'nun yan kuruluşu) baş teknoloji sorumlusu Marcelo Lamego'yu bünyesine katmıştı. Masimo, bunun markanın ticari sırlarına erişmek için kasıtlı olarak yapıldığına inanıyor.

Masimo, Apple'dan 3.1 milyar dolar tazminat istiyor Tam Boyutta Gör

"Yetenekleri için işe alındılar"

Apple ise bu ikilinin işe alınmasının Masimo'daki önceki deneyimleriyle hiçbir ilgisi olmadığını ve yeteneklerine dayandığını söylüyor. Ancak davacı taraf Apple'ın kendilerinden çaldığı ticari bilgileri kullanarak beş nabız oksimetresi patenti aldığı görüşünde.

Masimo, Apple'dan 3.1 milyar dolar tazminat istiyor Tam Boyutta Gör

Apple, eski Masimo çalışanlarının Apple Watch üzerinde çalışırken Masimo'nun fikri mülkiyetiyle ilgili hiçbir şeyi ifşa etmediklerini savunuyor. Masimo ise söz konusu patentler için ortak mülkiyet hakkı ve 3.1 milyar dolar tazminat talep ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim