Anlık Bildirim

Mars helikopteri Ingenuity, gezegen üzerinde dokuzuncu uçuşunu yaptı

NASA'nın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaya göre Ingenuity isimli deneysel Mars helikopteri, kızıl gezegendeki dokuzuncu uçuşunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Nasa'nın ünlü Mars helikopteri Ingenuity, ilk uçuşunu Nisan ayında gerçekleştirmişti. Helikopterin dokuzuncu uçuşu ise 5 Temmuz Pazartesi günü yapıldı. Nasa JPL hesabından paylaşılan gönderiye göre uçuşta daha fazla helikopterin önünü açabilecek yeni kabiliyetler test edildi.

Mars helikopteri dokuzuncu uçuşunu gerçekleştirdi Tam Boyutta Gör

Ingenuity 166.4 saniye boyunca havada kaldı ve saniyede 5 metre hızla uçuşu gerçekleştirdi. Nasa uçuştan önce, helikopterin kızıl gezegendeki bir diğer araç olan Perseverance Rover için güvenli olmayan kayalıklı bölgelerden geçerek kestirme yolları kullanmak gibi yeni başarılara imza atacağını açıklamıştı. 

Mars helikopteri dokuzuncu uçuşunu gerçekleştirdi

Nasa, Mars'a şubat ayında Perseverance Rover ile birlikte ulaşan Ingenuity'nin uçuş sayısı arttıkça, görevin ana amacı olan jeolojik ve astrobiyolojik araştırmalarını da arttırdı. Paylaşılan bir fotoğrafta helikopterin Mars yüzeyinden bir fotoğraf çektiği de görülüyor. Ingenuity tarafından yakalanan veriler önce Mars'ı çevreleyen uydulara, daha sonra da Dünya'ya gönderiliyor. Bu yüzden uçuşla ilgili bütün detaylar ve fotoğraflar Nasa tarafından paylaşılmış değil.

Altıncı uçuşu dışında hiçbir sorun yaşamayan Ingenuity, görevlerine başarıyla devam edeceğe benziyor. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim