Anlık Bildirim

Malezya’da bir aşı merkezinde 200’den fazla çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı

Malezya’da Ulusal Covid-19 bağışıklığından sorumlu bakan Khairy Jamaluddin, bugün yaptığı açıklamada bir aşı merkezinde 200’den fazla çalışanın Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.

Malezya’nın Selangor eyaletinde bulunan koronavirüs aşı merkezinde 204 çalışanın Covid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Eyaletin başkenti Shah Alam şehrinde bulunan aşı merkezi, alınan kararla kısa bir süreliğine kapatıldı.

Malezya aşı merkezinde 204 çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı Tam Boyutta Gör

Bakan Khairy, yaptığı açıklamada bazı çalışanlarda hastalık belirtileri görülmesi sebebiyle merkezdeki bütün personellere test yapıldığını ifade etti. 453 kişiden 204’ünün pozitif çıktığını belirten bakan, çalışanlardan hiçbirinin ciddi bir belirtisi olmadığını da sözlerine ekledi. Bunun sebebi olarak da merkezdekilerin yüzde 88’inin aşılanmasını gösterdi.  6 bin insanın aşı randevusu ise sosyal medya veya kısa mesaj yoluyla ertelendi.

Khairy ilk defa böyle bir şey yaşadıklarını; ancak hemen önlem aldıkları için mutlu olduklarını söyledi ve merkezin dezenfekte edildikten sonra yeni personellerle çarşamba günü tekrar açılacağını ifade etti.

Malezya aşı merkezinde 204 çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı Tam Boyutta Gör

Vaka sayıları artıyor


Malezya Covid-19 salgını yüzünden kötü günler geçiriyor. Ülke haftalardır sıkı kısıtlamaların altında olsa da günlük vaka sayıları artmaya devam ediyor. Salı günü yapılan testlerde ülkede bir rekor kırılarak yeni vaka sayısı 11.079 olarak açıklandı.

Pfizer, AstraZeneca ve Sinovac aşılarını kullanan ülkede şu ana kadar 3.6 milyon insan çift doz aşı oldu. Hedef ise ülkenin yüzde 80’ini; yani yaklaşık olarak 26.7 milyon insanı aşılamak.

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/asia/malaysia-covid-19-selangor-vaccination-centre-workers-cases-15211010 https://www.france24.com/en/live-news/20210713-malaysia-shuts-jab-centre-after-200-workers-infected Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim