Anlık Bildirim

Makyajlı Hyundai i30 tanıtıldı: Yeni tasarım ve hibrit motor

Geçtiğimiz günlerde ipucu görselleri paylaşılan makyajlı i30 bugün tüm detaylarıyla karşımızda. Hatchback, Fastback ve Station Wagon versiyonlarıyla birlikte tanıtılan i30'da hibrit seçeneği de mevcut

Makyajlı Hyundai i30 tanıtıldı: Yeni tasarım ve hibrit motor Tam Boyutta Gör

Hyundai’nin önümüzdeki ay Cenevre’de sergileyeceği makyajlı i30’un tasarımı ve teknik detayları ortaya çıktı. Makyajlı i30’un Hatchback ve Fastback versiyonlarının yanı sıra ilk kez N Line paketine kavuşan i30 Station Wagon’un resmi görselleri yayınlandı.

Makyaj operasyonuyla birlikte yeni bir tasarıma ve gelişmiş bağlantı özelliklerine kavuşan i30’daki yeni nesil ön ızgara, en fazla dikkat çeken detay olarak öne çıkıyor. N Line ve normal versiyonlarda iki farklı şekilde kullanılan bu ızgara, geniş hava girişlerine sahip ön tamponla kombine edilmiş. Izgaranın kenarlarında ise yeni nesil çok yönlü, V şekilli LED farlara yer verilmiş.

Paylaşılan fotoğraflarda sadece i30 N Line’ın arkadan görünümü mevcut. Aerodinamik odaklı yenilikler yapıldığı söylenen bu alanda da ön tarafla uyumlu V şekilli LED stoplar, çift egzoz çıkışına sahip siyah difüzör ve siyah bir spoyler dikkat çekiyor. Versiyona göre 16 ila 18 inç arasında değişen yeni tasarım jantlar, panoramik cam tavan ve yeni gövde renkleri de makyajlı i30’un tasarım unsurları arasında.

Makyajlı 2020 Hyundai i30’un kabininde, orta konsolun üzerine yerleştirilen 10.25 inç boyutunda dokunmatik bilgi-eğlence ekranı mevcut. Üç kollu direksiyonun hemen arkasında ise 7 inç dijital sürücü ekranına yer verilmiş. Android Auto ve Apple Car Play desteğine sahip multimedya ekranının altında klima ayarlarının yapıldığı küçük bir ekran ve düğmeler bulunuyor. Bunun yanı sıra makyajlı i30’un orta konsolunda kablosuz şarj ünitesine de yer verilmiş.

Makyajlı Hyundai i30 tanıtıldı: Yeni tasarım ve hibrit motor Tam Boyutta Gör

Makyajlı i30’un sürücü asistan sistemleri arasında şerit takip sistemi, arka çarpışma önleme yardımcısı, kör nokta uyarı sistemi, yaya ve bisikletli algılama özelliğine sahip ön çarpışma önleme yardımcısı, akıllı hız sabitleme sistemi, sürücü dikkat uyarısı ve otomatik uzun far yardımcısı gibi teknolojiler bulunuyor.

Makyajlı i30 motor seçenekleri

Hyundai i30’un kaputu altında da yenilikler mevcut. Giriş seviyesinde 120 beygir ve 127 Nm tork üreten 1.0 litre T-GDI motor bulunuyor. Onun üzerinde 160 beygir güç ve 253 Nm tork üreten 1.5 litre T-GDI seçeneği de mevcut. Her iki motor da 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzımanla tercih edilebiliyor.

Makyajlı i30’da 48 volt hafif hibrit teknolojisi de mevcut. Söz konusu sistem 1.0 T-GDI’da opsiyon, 1.5 T-GDI’da ise standart olarak sunuluyor. Hafif hibrit seçeneği eklendiğinde standart manuel şanzıman yerine 6 ileri akıllı manuel şanzıman (iMT) kullanılıyor. 7 ileri çift kavramalı şanzıman da yine seçenekler arasında.

Makyajlı i30’u dizel olarak satın almak isteyenlere ise 115 beygir ve 136 beygir güç çıkışları bulunan 1.6 litre dizel motorlar sunuluyor. Düşük güçteki versiyon 6 ileri manuel veya 7 ileri çift kavramalı şanzımanla kombine edilebiliyor. Güçlü dizel versiyonda ise 48 volt hafif hibrit sistem standart olarak sunuluyor.

Makyajlı 2020 Hyundai i30, önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5927 kez okundu.
13 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Galeri, makyajlı i30 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim