Anlık Bildirim

macOS 10.15 güncellemesi, birkaç iOS özelliğiyle gelecek

Apple'ın masaüstü işletim sisteminin bir sonraki ana sürümü olan macOS 10.15'in, iOS platformunda yer alan birkaç özelliği de beraberinde getireceği ortaya çıktı. Peki bu özellikler hangileri?
Yaklaşan macOS 10.15 güncellemesi, ortaya çıkan raporlara göre bir dolu özellikle birlikte gelecek. Gelen yeni haberler, Apple'ın bu güncellemeye Siri kısayolları, ekran saati ve mevcut birkaç iOS özelliğini daha ekleyeceğini ortaya koyuyor. Şirket macOS 10.15 güncellemesini, Haziran ayındaki Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda açıklayacak.

Dolu bir macOS sürümü olacak

9to5mac'in haberine göre Apple, Siri kısayolları özelliğini macOS 10.15'e getirecek ve bunun da bir kısayollar uygulaması içereceği belirtiliyor. Bu özellik kullanıcıların belirli bir uygulamada işlem yapabilen Siri için özel sesli komutlar oluşturmalarını sağlıyor. Kısayollar özelliği macOS'ta mevcut olsa da, yalnızca Apple'ın iOS'tan platforma getirdiği uygulamalarda (örneğin Apple News ve Home) çalışabiliyordu.
iOS'taki Ekran Saati özelliği, kullanıcıların gün boyunca cihazlarında ve bireysel uygulamalarında geçirdikleri süreyi görmelerini sağlayan bir özellik ve bu uygulama aynı zamanda kullanım sınırlarını belirlemelerine de izin veriyor. Apple'ın bu işlevselliği gelecek sürümle birlikte macOS'a da genişleteceği belirtiliyor. Şirketin, resmi etkinlikten önce macOS 10.15 sürümü ile bir bilgi paylaşmayacağı da sızan bilgiler arasında.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim