Anlık Bildirim

Linux’un babası 15 yıl sonra AMD işlemciye geçti

Linus Torvalds yaklaşık 15 yıldır kullandığı Intel işlemcili sistemden vazgeçti ve AMD Ryzen Threadripper 3970X işlemcisine geçti. Ünlü isim oldukça memnun.

Linux’un babası 15 yıl sonra AMD işlemciye geçti Tam Boyutta Gör

Linux platformunun kurucusu ve babası olarak tanımlanan Linus Torvalds bu hafta ilginç bir paylaşım yaptı ve 15 yıldır kullandığı ana bilgisayar sistemini tamamen değiştirdiğini duyurdu.

Hızı arttı

Linus Torvalds uzun yıllardır Intel tabanlı sistem kullanmakta ve ana çekirdek geliştirmelerini de bu sistemle yapmaktaydı. Kısa bir süre önce sürpriz bir kararla AMD cephesine geçme kararı alan Torvalds oldukça memnun.

Ünlü isim yaptığı açıklamada 15 yıldan bu yana kullandığı Intel tabanlı sistemi değiştererek AMD Ryzen Threadripper 3970X işlemcisine geçtiğini bildirdi ve son dönemde paylaşmak istediği en heyecan verici olay olduğunu ifade etti.

7nm sürecindeki Zen 2 çekirdeklerini barındıran AMD Ryzen Threadripper 3970X işlemcisi Torvalds’ın test yapılarını 3 kat daha hızlı işlemeye başlamış. Torvalds sonraki yapı güncellemelerinde bu hızı çok daha net bir şekilde hissedeceğini belirtiyor.

Torvalds daha önce de açık kaynak platformlarına karşı çıkan veya engel olan teknoloji devlerine yaptığı sansasyonel çıkışları ile de gündeme gelmişti. Bakalım Intel cephesinden bu hamleye bir cevap gelecek mi?

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10189 kez okundu.
25 kişi, toplam 25 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, linus torvalds ve Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim