Anlık Bildirim

Lenovo Ryzen 7 4800U’lu Freesync destekli ince dizüstüsünü duyurdu

AMD’nin yeni mobil Ryzen APU’larını duyurmasının ardından üreticilerin çözümleri ortaya çıkmaya başladı.

Lenovo Ryzen 7 4800U’lu Freesync destekli ince dizüstüsünü duyurdu Tam Boyutta Gör

Renoir kod adlı 3. nesil Ryzen APU’larını duyuran AMD’nin ardından iş ortakları da yeni yongalardan güç alan dizüstülerini sahneye çıkarmaya başladı. İlk üreticilerden birisi Lenovo oldu.

Ryzen 7 4800U

Yoga Slim 7’nin 14’’ versiyonunu gün ışığına çıkaran Uzakdoğulu üreticinin dizüstüsü kompakt yapıda performans ve batarya ömrüyle ön plana çıkıyor. Ryzen 7 4800U işlemcisinden güç alan notebook 16 GB’a kadar LPDDR4X bellekle geliyor.

8/16 izlekli APU 12 MB önbellekle desteklenmiş. 1.8 GHz’den 4.2 GHz’e yükselebilen yongaya eşlik eden 8 Vega birimi ise 1750 MHz’de çalışıyor. Tüm bunların OEM’in tercihine göre 12 watt’a kadar sıkıştırılabildiği mobil APU’nun asıl ısıl tasarımı ise 25 watt seviyesinde.  Depolama kanadında 1 TB’a kadar SSD birimine yer verildiğini de belirtelim.

 

Freesync destekli panelle geliyor

Dünyanın en ince 8 çekirdekli dizüstüsü olarak lanse edilen model 1.5 kg ağırlığında ve yalnızca 14. mm kalınlığına sahip. 1080p çözünürlüğünde, 300 nit parlaklığındaki IPS paneli sRGB skalasının %100’ünü kapsadığı belirtilen notebook’un Freesync desteği de dikkat çekiyor. Bununla birlikte yenileme hızı bilgisi henüz paylaşılmamış. Ayrıca ilerleyen günlerde güncelleme ile eklenecek Dolby Atmos desteğini de not düşelim.

Bağlanabilirlik başlığında Wi-Fi 6, Bluetooth ve 2 USB Type A konnektörüne yer verilen dizüstüde 3.5 mm jack ve SD kart okuyucu da unutulmamış. 14 saate kadar kullanım sağlayan bataryayla gelen Yoga Slim 7 849 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunulmuş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim