Anlık Bildirim

Lenovo dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı: ThinkPad X1 Fold

Teknoloji şirketi Lenovo, CES 2020 etkinliğinde dünyanın ilk katlanabilir ekrana sahip dizüstü bilgisayar modelini tanıttı. ThinkPad X1 Fold adlı cihaz fuarın en dikkat çeken ürünlerinden oldu.

Lenovo dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı: ThinkPad X1 Fold Tam Boyutta Gör

2020 yılı katlanabilir veya esnek ekranlarla ilgili haberleri daha çok duyacağımız bir yıl olabilir. Bu alanda çalışan şirketlerden biri de Çin merkezli Lenovo diyebiliriz. Zira şirket CES 2020'de dünyanın ilk katlanabilir ekrana sahip dizüstü modelini tanıttı.

2020 ortalarında raflara çıkacak

Lenovo ThinkPad X1 Fold adlandırılan bu dizüstü bilgisayar, şirketin geçtiğimiz yılın Mayıs ayından bu yana geliştirdiği bir konseptin tamamlanmış hali. Tablet bilgisayar tasarımını, katlanabilir ekranlı bir dizüstü bilgisayar mantığıyla tüketicilere sunan Lenovo'nun ThinkPad X1 Fold modeli, 13.3 inç QXGA OLED ekrana sahip. Cihaz katlandığında, ekranın alt kısmı sanal bir klavye görevi de sağlayabiliyor.

Lenovo dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıttı: ThinkPad X1 Fold Tam Boyutta Gör

24 dolar karşılığında satın alınabilecek Bluetooth klavyeyi de destekleyen cihaz, kablosuz şarj özelliğine de sahip. ThinkPad X1 Fold'un ekranının LG tarafından üretildiği belirtilirken, ekran panelinin taban kısmının cam yerine plastikten yapıldığı ve daha fazla esneklik sunduğu ifade ediliyor. Şirkete göre bir dizi dayanıklılık testinden geçen cihazın ne kadar dayanıklı olduğunu ise ancak piyasaya sürüldüğünde görebileceğiz. Intel Core işlemci ve 8 GB RAM ile gelecek olan ThinkPad X1 Fold, Windows 10 Pro işletim sistemini çalıştıracak ve 2.499 dolardan satışa sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim