Anlık Bildirim

Lenovo bileşen pazarına adım atıyor

Bugüne kadar bilgisayar dünyasının en önemli oyuncusu olan Çinli Lenovo bundan sonra bileşen pazarının da önemli oyuncusu olmaya aday. İlk anakartlar hazırlandı.

Lenovo bileşen pazarına adım atıyor

Bugüne kadar bilgisayar dünyasının HP ile liderlik mücadelesi veren ismi olarak tanıdığımız Çinli üretici Lenovo bundan sonra bilgisayar bileşenleri tarafında da varlık göstermek istiyor.

Oyuncu markası olacak

Gelen bilgilere göre Legion markasıyla oyuncu pazarında varlık gösteren Lenovo aynı markayı bu kez anakart pazarında kullanmayı planlıyor. Hali hazırda Legion markası altında Intel 300 ve 400 çipsetlerinin kullanıldığı iki anakart hazır durumda.

8+2 faz güç dağıtım sistemi olan anakartlarda VRM ısı dağıtıcılar, çift M.2 bağlantısı, 4 adet DIMM modülü, WiFi ve ses kapasitörleri, bir adet 16x PCIe slotu ve az sayıda I/O birimi yer alıyor. Standart formda olmdıkları için bu anakartların sadece OEM odaklı üretildiği tahmin ediliyor.

Lenovo’nun bileşen hamlesi Asus, MSI, ASRock gibi dev isimlerin karşısında nasıl bir sonuç verecek merak konusu. Elbette Lenovo’nun kendi sistemlerinde yer vermesi de dışa bağımlılığı azaltma yönünde etkili olacaktır.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim