Anlık Bildirim

Küresel ısınma Güneydoğu Asya’da daha şiddetli sıcak hava dalgalarına yol açacak

Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) tarafından yapılan açıklamaya göre Güneydoğu Asya, küresel ısınmadan diğer Asya bölgelerine göre çok daha fazla etkilenecek.

Birleşmiş Milletler tarafından iklim değişikliğinin risklerini değerlendirmek için 1988’de kurulan Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin (IPCC) Beşinci Değerlendirme Raporu’nda (AR5) yıllık ortalama sıcaklıklardaki artışın tropik ve subtropik (savan) iklimlerde orta enlemlere göre daha fazla olmasının beklendiği öne sürüldü.

Küresel ısınma Güneydoğu Asya'da sıcak hava dalgalarını artıracak

Bu açıklamaya göre küresel ısınma sebebiyle Güneydoğu Asya’da diğer Asya bölgelerinden daha fazla sıcak hava dalgaları görülecek.

Çalışmaları Earth’s Future isimli akademik dergide yayınlanan Dong Zizhen ve Prof. Wang Lin araştırmalarında öngörülen sıcaklık artışlarının daha şiddetli ve sık sıcak hava dalgalarıyla Güneydoğu Asya’da görülmesini beklediklerini ifade ettiler. Araştırmacılar, beklenen bu sıcak hava dalgalarının küresel ısınmayla birlikte daha kötü bir hal alacağını da vurguladı.

Küresel ısınma Güneydoğu Asya'da sıcak hava dalgalarını artıracak Tam Boyutta Gör

Araştırmacılardan Wang Lin, 50 yılda bir meydana gelen ve “nadir” olarak nitelendirilen sıcak hava dalgalarının gelecek yıllarda daha da sıklaşacağını ve senede bir kez Güneydoğu Asya’yı vurabileceğini ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim