Anlık Bildirim

Modernize edilmiş kundağı motorlu obüs sistemi FIRTINA-II, IDEF'21'de sergilendi

BMC, IDEF'21 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda, en son modernize edilmiş kundağı motorlu obüs sistemi FIRTINA-II'yi görücüye çıkardı.

Kundağı motorlu obüs sistemi FIRTINA-II, IDEF'21'de sergilendi Tam Boyutta Gör

Bu tip ilk kundağı motorlu silahlar, 2021 yılının başlarında Türk ordusuna teslim edilmişti. FIRTINA-II ise FIRTINA 155 mm kundağı motorlu obüslerin yeni nesli olarak tanımlanıyor.

FIRTINA-II'nin ihracat potansiyeli yüksek

Üretici, FIRTINA-II obüsüne elektrikli kule ve namlu dümeni, obüs atış kontrol sistemi, tam otomatik mühimmat yükleme sistemi, barut şartlandırma sistemi, klima sistemi ve SARP uzaktan kumanda sistemini başarıyla entegre etti. T-155 FIRTINA obüsleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin birçok harekatında kullanıldı. Örnek verecek olursak: Güneş Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı, Zeytin Dalı Harekatı, Bahar Kalkanı Harekatı vb.

Kundağı motorlu obüs sistemi FIRTINA-II, IDEF'21'de sergilendi Tam Boyutta Gör

FIRTINA, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en popüler ve etkili ateş destek muharebe araçlarından biridir. Türk savunma sanayisine göre, T-155 FIRTINA'nın önceki başarısı nedeniyle, FIRTINA-II kundağı motorlu obüs sisteminin ihracat potansiyeli çok yüksek. Toplamda ise 140 modernize savaş aracı inşa edilmesi planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim