Anlık Bildirim

Dünyanın ilk ultrasonik katı durum kulaklığı duyuruldu

xMEMS Labs girişimi kulaklık teknolojilerinde devrim yapıyor. Ultrasonik üretilen ses dalgaları ile geleneksel yöntemden çok daha kaliteli ses üretilebilecek.    
Cypress MEMS Tam Boyutta Gör
Kulaklık ürünleri neredeyse yüz yılı aşkın bir süredir belirli mekanikler üzerinde çalışır. Fiziksel güçlendiriciler sesi ürettikten sonra bir diyaframa doğru yönlendirerek kulağınıza gelmesini sağlar. xMEMS Labs ise buna bir alternatif bulduklarını duyurdu.

Ultrasonik kulaklık

xMEMS Labs tarafından geliştirilen Cypress MEMS sürücüler ultrasonik güçlendirme modülasyonunu kullanıyor. Yani fiziksel güçlendirici kullanmayan bu teknoloji ultrasonik ses dalgaları üretiyor ve bunları bir ters modülatöre ileterek insanın duyacağı sesler haline gelmesini sağlıyor.

Ultrasonik sürücüler kaynak sesi aynen kopyalayabildiği için mükemmel ses üretimi yapabiliyor. Ayrıca Hi-Res ve mekânsal ses de desteklenebiliyor. 6.3 x 6.5 x 1.65mm boyutlarındaki sürücü paketi 140dB düşük frekans ses basıncı ve 20Hz frekans seviyesine ulaşabiliyor.

Gürültü engelleme konusunda da geleneksel yöntemlerden çok daha etkili olabilen sürücü çok daha düşük gecikmelere imza atıyor. TSMC ortaklığında üretilecek olan ultrasonik kulaklıkların CES 2024 fuarında sergileneceği ve 2024 sonlarında piyasaya sürüleceği belirtildi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim