Anlık Bildirim

Kovid-19 salgını nedeniyle Vietnam'da 10 bin kişi karantinaya alındı

Çin dışında Kovid-19 (koronavirüs) virüsü için ilk bölgesel karantina Vietnam'da gerçekleşti. 6 vakanın olduğu 10 bin kişilik bölge tamamen karantina altına alındı.

Kovid-19 salgını nedeniyle Vietnam'da 10 bin kişi karantinaya alındı Tam Boyutta Gör

Çin'den yayılan ve tüm dünyayı sarsan Kovid-19 (koronavirüs) salgını, açıklamalara göre yüzde 99 oranında ülkede kalıyor ve dış ülkelerde vaka sayısı az görülüyor. Sadece Japonya'da bir gezinti gemisi 60'a yakın kişide virüse rastlanması üzerine 3700 yolcusuyla karantinaya alınmıştı.

İlk bölge karantinası

Şimdi Vietnam'da da bir toplu karantina olayı yaşanıyor. Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye 40 kilometre mesafede yer alan ve 10 bin kişilik nüfusu olan Son Loi köy bölgesinin karantinaya alındığı bilgisi geldi. Bölgede 6 kişide Kovid-19 virüsüne rastlandığı belirtildi.

Çin dışında ilk bölge karantinası kabul edilen Son Loi'de giriş çıkışlar tamamen kapatıldı. Hastalık tespit noktalarının sayısı arttırılırken halka gıda ve maske temini amacıyla seyyar satış noktaları oluşturuldu. Bununla birlikte geçim çiftçiliki boyacılık ve inşaat üzerinden sağlandığı için karantinanın ekonomiyi çok olumsuz etkilediği belirtiliyor.

Virüsün ilk olarak bir bebekte ortaya çıktı ve karantina kararı alındı. Karantina 14 gün olarak düşünülüyor ancak 20 güne kadar da uzayabileceği ifade ediliyor. Bölgede okullar tatil edilmiş durumda. Vietnam'da bugüne kadar 16 Kovid-19 vakası görüldü ve bunların 11 tanesi bölgeyi de içine alan Vinh Phuc şehrinde ortaya çıktı. Çin'de ise bugüne kadar 60 000 vaka görüldü ve 1350 kişi öldü.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim