Anlık Bildirim

Koronavirüste toplam bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı SARS virüsünden ölenlerin sayısını geçti!

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs salgınında ölen insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün açıkladığı son verilere göre ölüm sayısı SARS virüsünden ölenlerin sayısını geçti.

Koronavirüste toplam bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı SARS virüsünden ölenlerin sayısını geçti!

Çin'in Wuhan şehrindeki bir hayvan pazarından yayıldığı iddia edilen 2019-nCoV koronavirüs vakalarında gün geçtikçe insan ölümleri artıyor. Henüz bir tedavisi bulunamayan virüse karşı, aşı bulma çalışmaları devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün düzenli olarak konuya ilişkin sunduğu rapordan çıkarılan sonuca göre koronavirüs salgınında ölen insan sayısı, SARS virüsü yüzünden ölen insan sayısını geçti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün paylaştığı son raporda 812 kişinin koronavirüsten öldüğü belirtilirken, Çin'den gelen bilgilerde ölüm sayısının 910 olduğu yönünde. Tüm bu sayılar 2002-2003 yıllarında görülen SARS virüsü ölümlerinin çok üzerinde. SARS virüsüne yakalanan 8098 kişiden ve 774'ü hayatını kaybetmişti.

Günlük ölüm sayısı da artıyor

Salgının yayılma hızı zamanla azalıyor olsada virüsten ölenlerin sayısı artıyor. Dün ölen insan sayısının 89'u bulmasıyla beraber bir gün içerisindeki ölümlerin en çok olduğu gün oldu. Son bir hafta boyunca günlük ölüm sayısı artış gösteriyor.

Koronavirüste toplam bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı SARS virüsünden ölenlerin sayısını geçti!

Güncel verilere göre virüsün dünya çapında 40574 kişide görüldüğü ve bunların 3578 tanesinin iyileştiği belirtiliyor. Virüsün pangolin adı verilen bir hayvandan geçtiği düşünülüyor. Araştırmacılar, pangolinlerin genetik diziliminin, 2019-nCoV koronavirüs ile benzerlik gösterdiğini söylüyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim