Anlık Bildirim

Koronavirüse karşı Türk Işın Tedavisi

Damar içerisine yerleştirilen milimetrik kateter üzerinden verilen UV ışınları ile kateter çevresindeki tüm virüslerin ölmesi sağlanabiliyor. Buna Türk Işın Tedavisi deniyor.

Koronavirüse karşı Türk Işın Tedavisi Tam Boyutta Gör

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve büyük bir krize yol açan koronavirüs salgınına karşı Çin başta olmak üzere pek çok ülke bir ilaç tedavisi bulabilmek için var gücüyle çalışırken Türk girişimden ilginç bir hamle geldi.

Türk Işın Tedavisi nedir?

Yıllardır virüs ve bakterilere karşı ultra viyole ışın tedavisi üzerinde çalışan RD GLOBAL/INVAMED girişimi, bu yöntemin koronavirüs tedavisinde de etkili olacağını düşünüyor. Aynı zamanda Sağlık Federasyonu Genel Başkanı da olan girişimin kurucusu Raşit Dinç, yöntemi Türk Işın Tedavisi olarak adlandırmış.

Dinç; COVID-19 benzeri viral ve mikrobiyal enfeksiyonlarda kan ve vücut boşluklarına yerleşen zararlı organizmaların genellikle antibiyotikler ve anti-viral ilaçlarla tedavi edilmeye çalışıldığını ancak Türk Işın Tedavisinin bir kateter yardımı ile damar yoluna yerleştirilen ultraviyole ışığın özellikle kanda bulunan enfeksiyonları temizlemek için kullanılması ile gerçekleştirildiğini belirtiyor.

Girişim 5 yıl önce ultra viyole ışınlar kullanarak varisleri tedavi etmeyi başarmış ve buna Turkish Glue ismi verilmiş. Son 1.5 yıldır ise mikroorganizmalar karşısında fotonik ışınların etkili olduğu sistemler üzerinde çalışılıyor. Türk Işın Tedavisi yöntemi özellikle İnfluenza A ve B tipi RNA virüslerine karşı başarı sağlamış.

Koronavirüse karşı Türk Işın Tedavisi Tam Boyutta Gör

COVID-19 virüsünde de tek sarmallı RNA yapısı olduğu için yöntemin başarılı olacağına inanılıyor. Basit bir serum yolundan damar içerisine yerleştirilen bu milimetrik kateter üzerinden verilen UV ışınları ile dakikalar içerisinde kateterin yanından geçen tüm virüslerin ölmesi sağlanabilecek. Raşit Dinç hali hazırda Makedonya ve İtalya yetkilileri ile görüşme yaptıklarını belirtiyor.

Tedaviyi denemek isteyen her ülkeye; dil, din, ırk ayırt etmeden, klinik araştırma izinleri alındıktan sonra her türlü cihaz, kit ve know-how desteğini aynı şekilde ücretsiz sağlayacağının altını çizen Dinç, önemli olanın tüm insanlar nezdinde kitlesel bir çözüm sağlayarak böylesi bir pandeminin tamamen önüne geçmek olduğunu dile getiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7150 kez okundu.
12 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rdglobal, raşit dinç ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim