Anlık Bildirim

Koronavirüs yüzünden eve kapananlar dijital içerik platformlarına koştu

Koronavirüs tehdidi nedeniyle evde daha fazla vakit geçirmeye başlayan insanlar Netflix, BluTV gibi platformlara akın etti. İzlenme sürelerinde son bir haftada yüzde 50 civarında artış yaşandı.

Koronavirüs yüzünden eve kapananlar dijital içerik platformlarına koştu

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle herkese “evdekal” çağrısı yapılıyor. Yetkililerin bu çağrısına kulak verip kendini eve kapatan insanlar çareyi dijital platformlara yönelmekte buldu. Bu da Netflix, BluTV gibi dijital içerik platformlarına yönelmekte buldu.

İçerik dağıtım şirketi Medianova, koronavirüsten korunmak için evlerine kapanan tüketicilerin dijital dünyadaki ayak izlerini takibe aldı. Bu kapsamda elde edilen verilere göre tüketiciler, internet ortamındaki video ve müzik gibi içerik servislerine yoğun ilgi gösteriyor. Bu alanda son bir haftada yüzde 50 gibi ciddi bir yükseliş söz konusu. Sürecin bu şekilde devam etmesi durumunda video içeriklerine olan ilginin artarak devam etmesi bekleniyor.

Yerli dijital platform BluTV İçerik Direktörü Deniz Şaşmaz Oflaz, 12 Mart’tan yani Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının açıklanmasından itibaren günlük yeni üye sayılarında yüzde 100, izlenme sürelerinde ise önceki haftalara göre yüzde 40 oranında artış olduğunu açıkladı. Canlı yayın özelliği üzerinden haber kanallarının izlenme sürelerinde de yüzde 50 civarında artış yaşandı.

Normalde mesai saatleri olan 09.00-18.00 saatleri arasında yapılan izlenmelerde de yüzde 21 artış söz konusu. Oflaz’a göre bu durum, insanların alınan tedbirlere uyduğunu ve evde daha çok vakit geçirdiğini gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim