Anlık Bildirim

Koronavirüs tesptini hızlandıracak test setleri dağıtıma çıkıyor

Koronavirüs şüphelerinde testleri sadece 4 saate indiren yeni test seti, Salgın Kontrol ve Koruma Merkezi tarafından belirlenmiş laboratuvarlara dağıtılmaya başladı.

Koronavirüs tesptini hızlandıracak test setleri dağıtıma çıkıyor Tam Boyutta Gör

Çin'den yayılan koronavirüs salgını tüm dünyayı tehdit ederken henüz kesin bir ilaç çözümüne bir yıldan fazla bir süre var. Yine de en azından virüsün teşhisinin daha kısa sürede yapılabilmesi mümkün hale geldi.

Koronavirüs testi nedir?

Salgın Kontrol ve Koruma Merkezi (CDC) yaptığı açıklamada koronavirüs test setini yoğun çalışmaların ardından dağıtıma hazır hale getirdiğini duyurdu. Test çözümü 4 saat içerisinde vakaya virüs bulaşıp bulaşmadığını tespit edebiliyor.

Setler global çaptaki sağlık laboratuvarları için hazırlandı. Her test setinin kullanım ömrü hastalardan elde edilen 700-800 arasında solunum yolu örneği ile sınırlı. Yine de her laboratuvarın belirli bir süre işini hızlandırmış olacak.

Test setlerinin şimdilik en önemli dezavantajı yavaş üretim. Hali hazırda ABD sınırları içerisinde dağıtılmak için 200 set hazırlandı. Global dağıtım için de 200 set mevcut. Yani toplamda 400 set bulunuyor. Örgüt bu sayıyı arttırmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Hazırlanan setler ABD içerisinde belirlenmiş 115 laboratuvarın erişimine açılmış durumda. Global çapta da 191 laboratuvar belirlendi. Dünya Sağlık Örgütü'nün Global Grip Takip Merkezi bunlardan birisi.

Son gelen bilgilere göre koronavirüsü salgınından toplamda 724 kişi öldü. Çin'deki toplam vaka sayısı 34 bin 500 olurken Çin dışında toplam vaka sayısı ise 270'i geçmiş durumda.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim