Anlık Bildirim

Koronavirüs salgını Mozilla’yı vurdu, işten çıkarmalar başlıyor

Pandemi döneminde kullanıcı kitlesini koruyamayan Mozilla gelirlerde düşüş yaşıyor. Maliyetlerin karşılanabilmesi amacıyla da yeniden yapılanma kararı alındı.

Koronavirüs salgını Mozilla’yı vurdu, işten çıkarmalar başlıyor Tam Boyutta Gör

Pandemi döneminde genel anlamda internet odaklı firmaların büyüdüğünü ve kullanıcı sayısını arttırdığını görüyoruz. Bununla birlikte işlerin yolunda gitmediği firmalar da var. Mozilla bunlardan birisi.

Mozilla küçülüyor

İnternet dünyasında Firefox tarayıcısı ve Thunderbird mail istemcisi ile popüler olan Mozilla; son dönemde yaşanan pandemi salgını nedeniyle gelir kaybına uğradı. Maliyetlerin boyu aşmaya başlaması da yeniden yapılanmayı beraberinde getirdi.

Yapılan açıklamaya göre Mozilla ürünlerinin internet dünyasına daha fazlasını vadedebilmesi için maliyeti dengeleyecek bir yeniden yapılanmaya ihtiyaç duyuluyor. Bu sayede şirketin faaliyetlerini yürütebilmesi sağlanacak.

İlk etapta Mozilla bünyesinde 250 kişinin işine son verilmesi planlanıyor. Ekibin kalanı ise daha hızlı geliştirme süreçleri oluşturabilmek adına farklı bir şekilde organize edilecek. Ayrıca diğer firmalarla ortaklıklara daha fazla önem verileceği ifade ediliyor.

Mevcut ürünlerden beklentileri fazlasıyla karşılayan Firefox tarayıcısına firma daha fazla yoğunlaşacak. Ayrıca gelir getirmesi beklenen VPN gibi gizlilik odaklı ürünlerin de listeye dahil edildiği belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3090 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Mozilla, Firefox ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim