Anlık Bildirim

Koronavirüs proteininin atomik düzeyde ilk 3D haritası oluşturuldu!

Araştırmacılar, virüsün insan hücrelerine yapışan ve enfekte olan kısmının ilk 3D atom ölçeği haritasını oluşturarak yeni tip koronavirüs için aşı geliştirmeye yönelik kritik bir atılım yaptılar.

Koronavirüs proteininin atomik düzeyde ilk 3D haritası oluşturuldu! Tam Boyutta Gör

Çin'de on binlerce insanı enfekte eden yeni koronavirüsü(Kovid-19) inceleyen bilim adamları, virüsün insan hücrelerine erişmek için kullandığı proteinin atomik düzeyde 3D bir görüntüsünü yayınladılar. Nobel Ödüllü bir yöntem kullanılarak gerçekleştirilen bu başarı, tedavilerin veya aşıların geliştirilmesine yardımcı olabilir.

Dünya Sağlık Örgütü'nün son raporuna göre toplamda 75204 vakada 2009 kişinin öldüğü yeni tip koronavirüs salgınında Austin Teksas Üniversitesi araştırmacıları, koronavirüsün insan hücrelerini istila etmek için kullandığı önemli bir proteinin atomik yapısını keşfetti.

Koronavirüs proteininin atomik düzeyde ilk 3D haritası oluşturuldu! Tam Boyutta Gör

Başarı için kritik olan, Austin UT'nin yeni Yapısal Biyoloji Laboratuvarı'nda nobel ödüllü bir yöntem olan kriyojenik elektron mikroskopisi (cryo-EM) olarak bilinen son teknoloji idi. Cryo-EM, araştırmacıların; hücresel yapıların, moleküllerin ve virüslerin atomik 3D modellerini yapmalarına izin veriyor.

Yapılan modelleme, aşıların ve sentetik antiviral mini proteinlerin geliştirilmesini kolaylaştırmanın yanı sıra, 3D harita; araştırmacıların, hastalıktan kurtulan Kovid-19 hastalarında doğal olarak oluşan antikorları izole etmenin yollarını bulmalarına yardımcı olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim