Anlık Bildirim

Kongolu çocuk işçilerin aileleri, Apple, Google, Dell, Microsoft ve Tesla'yı mahkemeye verdi

Kongolu 14 aile, pil teknolojileri için Kobalt madenlerinde çalıştırılan çocuklarının ciddi şekilde yaralandığı ve bazılarının ise öldüğü gerekçesiyle dev teknoloji şirketlerine dava açtı.

Kongolu çocuk işçilerin aileleri, Apple, Google, Dell, Microsoft ve Tesla'yı mahkemeye verdi Tam Boyutta Gör

Kongolu aileler çocuk işçiliğine yardımcı olup göz yumdukları gerekçesiyle ABD'li beş teknoloji devi Apple, Google, Dell, Microsoft ve Tesla'yı dava etti.

Guardian'ın haberine göre aileler, akıllı telefonlara, dizüstü bilgisayarlara ve elektrikli otomobillere güç veren kobalt madeninin çıkarılması işinde çalışan çocuklarının ciddi şekilde yaralandıklarını ve hatta bazılarının öldüklerini iddia ediyorlar. Dava çocuklar adına, 14 aile ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nden (DRC) uluslararası avukatlık şirketi International Rights Advocates tarafından açıldı.

Günde 2 dolar veriliyor

Aileler, çocuklarının kobalt madeni çıkarma işinde zorla çalıştırıldıkları için tazminat talep etmenin yanı sıra, haksız zenginleşme, ihmal ve travma iddialarından da ayrı tazminat istiyorlar. Zira Kongolu çocukların, ağır ve tehlikeli işler için günde 2 dolar karşılığında çalıştırıldıkları belirtiliyor.

Kongolu çocuk işçilerin aileleri, Apple, Google, Dell, Microsoft ve Tesla'yı mahkemeye verdi Tam Boyutta Gör

Davacı ailelerin iddiaları arasında, çocuklarının İngiliz madencilik şirketi Glencore'un sahip olduğu madenlerde yasadışı olarak çalıştırıldıkları da var. Kobalt, her yıl Apple, Google, Dell, Microsoft ve Tesla tarafından satılan milyonlarca üründeki lityum pillere güç sağlamak için kullanılan çok önemli bir maden ve teknoloji geliştikçe kobalt madenine olan gereksinim de giderek artıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3592 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kobalt, mahkeme ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim