Anlık Bildirim

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Yakın Doğu Üniversitesi ve KKTC için dev bir adım olarak görülen yerli otomobil Günsel B9 bugün resmi olarak tanıtıldı. Söz konusu lansmanda B9'un teknik özellikleri ve Günsel'in hedefleri anlatıldı

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Yeni nesil, zarif ve verimli mottosuyla tanıtılan Günsel B9'un tasarımını zaten görmüştük. Aracın prototip üretimi 2016 yılında tamamlanmıştı. Bugün yapılan lansmanda ise Günsel B9'un teknik özellikleri anlatıldı. Ayrıca ikinci model olan J9 için de tarih verildi.

Tasarımında KKTC'nin simgesi Muflon'dan esinlenilen Günsel B9'un teknik özelliklerine baktığımızda, aracın seviye 2 otonom bir araç olduğunu ve OTA güncelleme desteğine sahip olduğunu görüyoruz. 140 kW (187 bg) elektrik motorundan güç alan Günsel B9'un motorunun ağırlığı sadece 74 kg olarak ölçülüyor.

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

Alüminyum şasi üzerine inşa edilen Günsel B9'un gövdesi, çelikten 5 kat daha sağlam olduğu söylenen karbon kompozit malzemelerden imal edilmiş. Aracın tabanındaki 400 volt'luk bataryanın kapasitesi 52.5 kWh ve bu batarya 350 km menzil sağlıyor. Standart şarj cihazıyla 7 saatte şarj olan Günsel B9, hızlı şarj cihazı ile sadece 20 dakikada tam doluma ulaşabiliyor.

Rejeneratif fren sistemine sahip Günsel B9, bu sayede frenleme esnasında da bataryasını doldurabiliyor. 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayan B9'un maksimum hızı da 170 km/s ile sınırlandırılmış.

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9 tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri Tam Boyutta Gör

İkinci model SUV sınıfında olacak

KKTC'nin yerli otomobil markası Günsel, ikinci modeli J9 ile dünya genelinde popüler olan midsize SUV sınıfına giriş yapacak. Dört kapılı, geniş hacimli bir aile aracı olarak öne çıkacak J9, yüksek verimlilik seviyesine sahip en güncel elektronik sürüş sistemlerine sahip olacak. Söz konusu modelin lansmanı 2022 yılında yapılacak. 2023 yılında ise Günsel'in üçüncü modeli ortaya çıkacak.

KKTC'nin yerli otomobilleri, 2016 yılında temelleri atılan ve 2019 yılında inşası tamamlanan fabrikada üretilecek. Tesiste üretim bandına çıkan ilk model Günsel B9 olacak. 2020 yılında 200 araç üretilecek. 2021 yılında 2 bin araçla başlayacak üretimin 2025 yılına gelindiğinde 20 bin adete ulaşması hedefleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
92338 kez okundu.
71 kişi, toplam 83 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, kktc ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim