Anlık Bildirim

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9 20 Şubat'ta tanıtılacak

KKTC'nin yerli otomobili olarak lanse edilen Günsel B9, 2021 yılında seri üretime girecek ve aynı yıl satışa sunulacak. Günsel B9'un üretimi için 28 ülkeden 800 tedarikçi ile anlaşma imzalandı.

KKTC'nin yerli otomobili Günsel B9 20 Şubat'ta tanıtılacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) yerli otomobili Günsel B9’un tanıtılmasına sayılı günler kala aracın üretim süreciyle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Aracın üretiminde kullanılacak parçalar için 28 ülkeden 800 tedarikçi ile iş birliği yapıldığı açıklandı.

Günsel B9, uluslalarası çevre normlarına uygun, güvenlik, hafiflik, yakıt tasarrufu ve kompozit malzeme kullanımı ile 2021 yılında üretim bandına çıkacak ve aynı yıl içerisinde satışa sunulacak. Üretim kapasitesi ilk etapta yılda 2 bin araçla başlayacak, 2025’te 20 bin araca ulaşacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. İrfan Suat Günsel şöyle konuştu:

Yerli ve yabancı firmalarla iş birliğine gidilerek hem bize özgün araçları üretmek hem de ülkemizde bir tedarikçi sektörünün oluşmasını sağlamak istiyoruz. Tüm parçaların sadece ülkemizde üretilmesi şu an mümkün görünmüyor. Bu nedenle Türkiye’mizdeki tedarikçi firmalarla da iş birliği yaparak, bu firmaların tecrübelerinden de faydalanarak bir sinerji yaratmak istiyoruz

Tamamen elektrikli bir otomobil olacak Günsel B9’un teknik özellikleri henüz tam olarak belli değil. Söz konusu araç, bundan 3 yıl önce Günsel Model 1 ismiyle prototip olarak karşımıza çıkmıştı. O tarihte yapılan açıklamalarda, 90 farklı tasarım içerisinden bu tasarımda karar kılındığı belirtilmişti. Elektrikli otomobilin 0-100 km/s hızlanmasını 8 saniyede tamamlayacağı, maksimum 150 km/s hıza çıkabileceği, rejeneratif fren sistemine sahip olacağı, tek şarjla 350 km menzile sahip olacağı ve hızlı şarj ile yarım saatte tam doluma ulaşabileceği açıklanmıştı.

2016 yılında model tanıtımı yapılarak prototip üretimi tamamlanan Günsel’in ilk modeli B9’un tanıtımı, 20 Şubat 2020 Perşembe günü, saat 19.00’da Elexus Otel’de düzenlenecek organizasyonla yapılacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10287 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
kktc yerli otomobil, günsel ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim