Anlık Bildirim

Kia'dan bir kompakt SUV konsepti daha: Kia Sonet

Ürün gamında SUV modellere ağırlık veren Kia, katıldığı Auto Expo 2020'de yeni kompakt SUV konsepti Kia Sonet'i tanıttı. Sonet'in üretim versiyonu yıl bitmeden satışa sunulacak.

Kia'dan bir kompakt SUV konsepti daha: Kia Sonet Tam Boyutta Gör

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Auto Expo 2020 tüm hızıyla devam ediyor. Fuarı SUV geçidine dönüştüren Kia, global pazarda satışa sunacağı bir başka kompakt SUV modelinin ön gösterimi olarak Kia Sonet konseptini görücüye çıkardı.

Kia Sonet’in ölçüleri hakkında henüz resmi bir bilgi yok. Fakat yerel kaynaklardan gelen bilgiye göre konseptin uzunluğu 4 metrenin altında. Bu da Kia Sonet’in markanın bir başka SUV modeli olan Seltos’tan daha kısa olduğu anlamına geliyor. Ülkemizde satılmayan Seltos’un uzunluğu ise 4,3 metre.

Kia, yeni Sonet konseptinin seri üretim versiyonu ile genç, macera tutkunu, teknoloji meraklısı tüketicileri gözüne kestirmiş durumda. Aracın ön yüzünde, Koreli üreticinin diğer modellerinden aşina olduğumuz “tiger nose” ızgara siyah ve kırmızı renk kombinasyonuyla dikkat çekiyor. LED gündüz farlarının tasarımında ise kaplanların göz yapısından esinlenilmiş.

Arkaya doğru ilerlediğimizde ince yan aynalar ve gömülü kapı kollarıyla karşılaşıyoruz. Fakat bu detaylar seri üretim versiyonunda muhtemelen yerini daha geleneksel parçalara bırakacak. Arka spoyler ile son derece uyumlu görünen C sütunu ile boydan boya uzanan ve Kia logosunu da kapsayan arka aydınlatma grubu da Kia Sonet konseptinin dikkat çeken detayları arasında.

Kia Sonet konseptinin iç mekanını henüz göremiyoruz. Fakat Koreli üretici, yaşam alanı konusunda sınıfının en iyisi olacağının altını çiziyor. 10.25 inç multimedya ekranı ve Bose premium ses sistemi, Kia Sonet’in üretim versiyonunda sunulan özellikler arasında olacak. Kia Sonet’in 2020 yılı bitmeden satışa sunulması planlanıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim