Anlık Bildirim

Kedi balıklarını çene yapısı su altı robotlarına ilham kaynağı olabilir

Balığın çene yapısını inceleyen araştırma ekibi kedi balıklarının hareketli alt çeneye ait kemiklerinin bir düzineden fazla olduğunu keşfetti. Çene yapısı robot geliştirilmesine öncülük edebilir.

Kedi balıklarını çene yapısı su altı robotlarına ilham kaynağı olabilir Tam Boyutta Gör

 

Kedi balıkları olarak adlandırılan canlılar ilginç çene yapılarına sahip olmakla birlikte balıkların yapısı bilim insanları için ilham kaynağı oldu.

 

Rhode Island’s Brown University kurumu araştırmacılarından Aaron M. Olsen önderliğinde bir araya gelen araştırma ekibi X-ray Reconstruction of Moving Morphology adı verdikleri yöntemle balığı monitörize etti ve balık avını yakalarken bahsi geçen yöntemle balığı gözledi.

Çene yapısı

Kedi balıklarını çene yapısı su altı robotlarına ilham kaynağı olabilir

Balığın çene yapısını inceleyen araştırma ekibi kedi balıklarının hareketli alt çeneye ait kemiklerinin bir düzineden fazla olduğunu keşfetti ( insanlarda bu sayı 1’dir ). Sert yapıya sahip kemiklerin esnek eklemlerle bir araya geldiğini gözleyen araştırma ekibi balığın çenesini kullanırken 17 farklı bağlantıdan yararlandığı belirledi.

Yapılan incelemeler sonucunda su altında kullanılan robotik cihazların balıkta gözlenen 7 ana hareketten ( insan kolunun da benzer hareketleri yaptığı belirtiliyor ) ilham alınarak geliştirilebileceğini belirten araştırma ekibi geliştirilecek olan yeni cihazların günümüzde su altında kullanılan mekanik kolların yapabileceğinden çok daha fazla fonksiyona sahip olacağını düşünüyor.

Yeni araştırma Integrative Organismal Biology adlı dergide yayımlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim