Anlık Bildirim

Kayıtlara geçen en sıcak Ocak ayı, 2020 yılına ait

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’ne göre geride bıraktığımız Ocak ayı, iklimle ilgili raporların tutulmaya başladığı 1879 yılından beri kayıtlara geçen en sıcak Ocak ayı oldu

Kayıtlara geçen en sıcak Ocak ayı, 2020 yılına ait Tam Boyutta Gör

1 Ocak 2020 tarihi itibariyle yeni bir on yılın içine girdik. Oldukça hareketli başlayan ve sadece 2 ayı geride bırakmamıza rağmen birçok felaketin yaşandığı 2020 yılının ilk önemli iklim raporu da yayınlandı.

Amerikan Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi’nin (NOAA) paylaştığı bilgilere göre geride bıraktığımız Ocak ayı, iklimle ilgili raporların tutulmaya başladığı 1879 yılından beri kayıtlara geçen en sıcak Ocak olmuş. Kurum tarafından yayınlanan raporda dikkat çeken bir başka husus ise söz konusu 141 yıllık süreç içindeki en sıcak Ocak ayları 2016 ila 2020 yılları arasında yaşanmış.

Açıklanan verilere aslında çok da şaşırmamak gerek. Zira NOAA, NASA ve Dünya Meteoroloji Kurumu’nun geçtiğimiz aylarda yayınladığı müşterek rapor, 2019’un kayıtlara geçen en sıcak ikinci yıl olduğunu ortaya koymuştu.

Kayıtlara geçen en sıcak Ocak ayı, 2020 yılına ait Tam Boyutta Gör

NOAA’nun raporunda 2020 Ocağı’nın en sıcak yıl 2016 Ocak ayına kıyasla 0.04 santigrat derece daha yüksek olduğu görülüyor. 20. yüzyıl ortalamasına bakıldığında ise bu değer 1.14 santigrat derece olarak karşımıza çıkıyor.

Gözler kutuplara çevrildiğinde ise karşımıza çıkan tablo yine pek iç açıcı değil. Deniz buzu seviyesinde görülen azalma, 1981-2010 yılları ortalamasına kıyasla yüzde 5.3 olarak gerçekleşmiş.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3457 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
küresel ısınma, iklim değişikliği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim