Anlık Bildirim

Katlanabilir akıllı telefonlar tüketicinin ilgisini çekemedi: Pazar payı %1

Katlanabilir cihazlar pazarın ancak %1'ini oluşturuyor olsa da, akıllı telefon üreticileri hala katlanabilir telefonları yaygınlaştırmak istiyor.                
Katlanabilir akıllı telefonlar tüketicinin ilgisini çekemedi Tam Boyutta Gör
Apple hariç tüm büyük akıllı telefon üreticileri, katlanabilir akıllı telefonların, zayıflayan mobil cihaz pazarını canlandıracağına inanıyor. Ancak Financial Times, bu cihazların hala kitlesel tüketicilerin ilgisini çekemediği görüşünde.

Ekranı yatay ya da dikey olarak açılan katlanabilir cihazlar, piyasaya sürülmelerinin üzerinden beş yıl geçmesine rağmen küresel akıllı telefon satışlarının yüzde 1'inden biraz fazlasını ancak yakalayabildi. Ancak bu segmentin kurucusu haline gelen Samsung, katlanabilir akıllı telefonları piyasaya sürme çabalarını ve pazarlama yatırımlarını artırıyor. Şirket, Counterpoint Research analistlerinin 2027 yılına kadar katlanabilir modellerin 600 dolar ve üzeri fiyatlı akıllı telefon segmentindeki payının üçte biri aşacağına inanan tahminlerine işaret ediyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar tüketicinin ilgisini çekemedi Tam Boyutta Gör

Tüketiciler katlanabilir cihazların sağlamlığına güvenemiyor

Motorola, Huawei ve Honor gibi markalar, on yıldan uzun bir süredir en kötü yılını geçiren pazarı canlandırmak için umutlarını katlanabilir cihazlara bağlamış durumdalar. Apple şimdiye kadar bu kategorideki cihazlara ilgi göstermedi, ancak onun da katlanabilir bir iPad olasılığına işaret eden patent başvuruları var. Oppo ve Xiaomi katlanabilir cihazlar piyasaya sürdü ve Google bile Pixel Fold'un satışına başladı.

Katlanabilir telefonların yüksek maliyeti, tüketicileri böyle bir bedeli ödemeye ikna etmekten çok uzak. Zira insanlar hala esnek ekranların ve menteşe mekanizmalarının dayanıklılığı konusunda endişeli. 

Kaynakça https://www.ft.com/content/d8105aab-7e67-4df7-a734-d52042598009 https://arstechnica.com/gadgets/2023/12/smartphone-manufacturers-still-want-to-make-foldables-a-thing/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2428 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, honor ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim