Anlık Bildirim

İnternet alışverişinde yeni dönem: Kargo iade ücretini tüketici ödeyecek!

İnternet alışverişlerinin iade sürecinde değişiklik yapıldı. 1 Ocak 2025'den itibaren başlayacak değişiklik ile internetten alınan ürünlerin iadesinde kargo ücretini tüketici ödeyecek.
Kargo iade ücretini tüketici ödeyecek! Tam Boyutta Gör
İnternetten alışverişin son yıllarda yaygınlaşmasıyla kargo şubelerinde artan iade işlemlerinin sorun yaratmaya başlaması neticesinde iade sürecinde değişiklik yapıldı. 1 Ocak 2025'den itibaren başlayacak değişiklik ile internetten alınan ürünlerin iadesinde kargo ücretini tüketici ödeyecek.

Malın ayıplı olması durumunda ücreti satıcı ödeyecek

Ticaret Bakanlığı'nın 'Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' kararı ile tüketici satın aldığı ürüne ilişkin, teslim tarihinden itibaren 14 gün içerisinde cayma hakkını kullanabilecek. Tüketici, iade masrafını karşılamakla yükümlü olacak. Malın ayıplı olması durumunda tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulmayacak. Tüketicinin talep etmesi halinde iade masrafı, kendisine iade edilecek mal veya hizmet bedeli ile teslimat masraflarından mahsup edilecek.

İnternetten en çok giyim ürünleri satın alınıyor

2023 yılının ilk 3 ayında internet üzerinden mal veya hizmet satın alan ya da sipariş veren kişilerin %75,5'i giyim, ayakkabı ve aksesuar aldı.

2023 yılının haziran, temmuz ve ağustos aylarında web sitesi veya mobil uygulama üzerinden yapılan alışverişlerde soru yaşayan kişilerin oranı %27.1 oldu.En fazla karşılaşılan sorunlar sırasıyla %13,6 ile teslimatın belirtilenden daha yavaş olması ve %11,1 ile yanlış veya hasarlı mal, hizmet teslimi oldu.

Düzeltme: Ticaret bakanlığı yaptığı açıklamayla yönetmelik değişikliğinin 1 Ocak 2025'e ertelendiğini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5411 kez okundu.
40 kişi, toplam 49 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
e-ticaret, internetten alışveriş ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim