Anlık Bildirim

Kanser araştırması yapan Türk bilim insanına ABD'den ödül

Yumurtalık kanserine yönelik araştırmalar yapan bilim insanı Duygu Özmadenci, ABD'nin OCRA Vakfı'ndan ödül kazandı.

Kanser araştırması yapan Türk bilim insanına ABD'den ödül Tam Boyutta Gör

Türk bilim insanı Duygu Özmadenci, kanser araştırmaları nedeniyle ABD’nin OCRA Vakfı’ndan ödül kazandı. Özmadenci, yumurtalık kanser hücrelerini çoğaltan Fokal Adezyon Kinaz (FAK) adlı protein ile ilaçlı mücadele yöntemini keşfetti.

Ovarian Cancer Research Alliance (OCRA), yumurtalık kanserine yönelik araştırma yapan her yıl 10 bilim insanını ödüllendiriyor. Özmadenci, FAK'ı kodlayan genin seröz yumurtalık kanseri olan kadınların yaklaşık yüzde 70'inde çoğaldığı, WNT/b-katenin yolunu düzenlediği, sap ve kimyasal tedavi direncini arttırdığını buldu. Bu sayede OCRA Vakfı’nın 2020 yılında ödüllendirdiği bilim insanları arasında yer aldı.

Duygu Özmadenci, University of California’da araştırma görevlisi olarak görev alıyor. İlkokulu Zonguldak Ereğli’de okuyan Duygu Özmadenci, ortaokul ve liseyi İstanbul Galatasaray Lisesi’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi’nde biyoloji eğitimi aldı. Fransa’da kanser araştırmaları üzerine master ve doktora yaptı. Doktora sonrası çalışmalar için ABD’nin San Diego Üniversitesi’ne gitti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim