Anlık Bildirim

Kamu içi mesajlaşma uygulaması İleti'nin testleri tamamlandı

Kamuda güvenli iletişim amacıyla geliştirilen Havelsan İleti'nin testleri başarıyla tamamlandı. Yakında tanıtımının yapılması planlanıyor.

Kamu içi mesajlaşma uygulaması İleti'nin testleri tamamlandı Tam Boyutta Gör

Kamu kurum ve kuruluşunda çalışanlar şirketle ilgili sohbetleri WhatsApp üzerinden gerçekleştiriyor. Bu durum kamunun veri güvenliği açısından büyük risk taşıyor. Kurum içi sohbetin yerli uygulamalardan yapılması amacıyla HAVELSAN tarafından geliştirilen İleti isimli sohbet uygulamasının testleri tamamlandı.

Türk yazılımcılar tarafından geliştirilen uygulama ilk olarak İletee ismiyle duyurulmuştu ancak Habertürk’ün haberine göre isminin İleti olarak değiştirildiği görülüyor. "İleti" ismi, daha doğru bir seçim olmuş.

İleti, sunucularını Türkiye’de barındırıyor ve yüksek güvenlikli iletişim sağlıyor. Beyaz kutu kriptosu adı verilen teknolojik altyapıyı kullanıyor. Bu altyapı, bankacılık sektöründe yoğun şekilde tercih ediliyor.

İleti’nin testleri başarıyla tamamlandı. Sistemin tanıtımının kısa süre içerisinde yapılması bekleniyor. İleti ilk olarak kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılacak. Ardından vatandaşın kullanımına sunulabilir. Havelsan'ın Zoom vb. dijital konferans uygulamalarına alternatif olarak geliştirdiği Havelsan Diyalog, kullanılmaya başlandı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim