Anlık Bildirim

John McAfee, kripto şirketleri ve kripto suçları hakkında konuştu

John McAfee, kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanılmasının önlenmesine yardımcı olmakta kripto para birimi şirketlerinin sorumluluğunun olmadığını söyledi.

John McAfee, kripto şirketleri ve kripto suçları hakkında konuştu

John McAfee, yetkililerin yasa dışı faaliyetlerde dijital para kullanımını kontrol etmelerine yardımcı olmak için kripto para birimi şirketleri ve ticaret platformlarını sorumlu tutmamaları gerektiğini savundu.

Sözlerini 11 Kasım'daki Washington DC merkezli haber ajansı The Hill ile yaptığı röportajda ileten McAfee, “kapasiteleri zorlayan ve yozlaşmış bir yönetime karşı insanlara özgürlük verilmesinin sosyal etkisi” ve “bu teknolojide suçluların hangi küçük rolü üstleneceği” vurgularını yaptı.

Ayrıca durumu detaylandırarak, “Bu sorumluluğu girişimci olarak üstüme koyamazsınız. Gelecekteki bir suçun ne olacağını önlemede sana yardım etmemi isteyemezsin.'' dedi.

McAfee’nin, kripto para birimi şirketlerinin dijital para birimleriyle ilişkili şüpheli davranışları izlemekten sorumlu olmadıklarına dair iddialarına rağmen, diğer endüstri oyuncuları daha aktif bir rol oynamaktadır.

John McAfee, kripto şirketleri ve kripto suçları hakkında konuştu

Son zamanlarda, blockchain analitik şirketi Chainalysis, 15 büyük kripto para biriminde şüpheli işlemler için uyarılar başlattı. Amaçları kripto para borsalarının ve diğer finansal kuruluşların yasal ve itibari risklerini azaltmalarına yardımcı olmak.

Bu baharda yayınlanan bir Chainalysis raporuna göre, fidye taleplerinde elde edinilen kripto paraların %64'ü kripto para borsalarında aklanmıştır. Bu aklamalarda dark webdeki pazarların kullanılma oranı ise %18'den az. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim