Anlık Bildirim

Joe Biden pandemi hakkında yanlış bilgi yayması sebebiyle sosyal medyayı eleştirdi: “İnsanları öldürüyorlar”

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden yaptığı bir açıklamada sosyal medya platformlarını eleştirdi. Biden, mecraların yanlış bilgi yayarak insanları öldürdüğünü söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden cuma günü yaptığı verdiği bir röportajda Facebook gibi sosyal medya platformları ile ilgili ne düşündüğü soruldu. Biden’ın ise cevabı ağır oldu. Başkan, platformların aşı hakkında yanlış bilgi yaydığı için insanları öldürdüğünü söylerken sahip olunan tek pandeminin “aşı olmayanların arasında” olduğunu sözlerine ekledi.

Beyaz Saray basın sekreteri Jen Psaki de cuma günü yaptığı açıklamada Facebook’u eleştirdi ve şirketin pandemi hakkında yayılan yanlış bilgilerin yayılmasını engellemek için yeterli çaba göstermediğini, bu tarz içerikler için derhal daha sert önlemler alınmasını talep ettiklerini belirtti.

Facebook: “Hayatlar kurtarıldı”

Facebook’tan ise yanıt gecikmedi. Şirket gelen iddiaları reddetti ve platform sayesinde birçok insana doğru bilgi ulaştırıldığını ve hayatların kurtarıldığını belirtti. Ayrıca Facebook tarafından yapılan açıklamada, “Gerçeklere dayanmayan iddiaları ciddiye almıyoruz” ifadeleri de kullanıldı.

Joe Biden sosyal medyayı sert bir şekilde eleştirdi Tam Boyutta Gör

Şirkete göre, dünya genelinde 2 milyardan fazla insan Facebook sayesinde pandemi hakkında internette bulunan herhangi bir yerden daha fazla güvenilir bilgiye ulaştı.  

Kaynakça https://www.channelnewsasia.com/news/world/covid-19-biden-says-social-media-misinformation-killing-people-15235810https://twitter.com/thehill/status/1416111364419035141?s=20https://twitter.com/thehill/status/1416111364419035141?s=20 https://tr.sputniknews.com/abd/202107171044987686-biden-sosyal-medya-platformlari-asilar-hakkindaki-yanlis-bilgilerle-insanlari-olduruyor/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim