Anlık Bildirim

Jeff Bezos, iklim değişikliği ile mücadele için kuracağı fona 10 milyar dolar bağışlayacak

Jeff Bezos, iklim değişikliği ile mücadele kapsamında bir fon kuracağını ve ilk bağışı, 10 milyar dolarla kendisinin yapacağını duyurdu. Fonun adı, "Bezos Dünya Fonu".

Jeff Bezos, iklim değişikliği ile mücadele için kuracağı fona 10 milyar dolar bağışlayacak Tam Boyutta Gör

Instagram üzerinden yaptığı bir paylaşımda, “İklim değişikliği gezegenimizin karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit” ifadelerini kullanan Amazon’un patronu Jeff Bezos, bu kapsamda kuracağı Bezos Dünya Fonuna 10 milyar dolar bağışlayacağını duyurdu.

“İklim değişikliği ile yapılan mücadele kapsamında kullanılan yöntemlerin etkinliğini artırmak ve bu duruma karşı yeni yöntemler keşfetmek için diğerleri ile beraber çalışmak istiyorum.” şeklinde ifadeler kullanan Bezos, kuracağı fon ile bilim insanları ve sivil toplum örgütlerine destek olacağını ifade etti. Başka detayların paylaşılmadığı açıklamada, fonun ihtiyaç duyacağı nakit paranın yaz ayları itibariyle aktarılacağı belirtilmiş.

Bezos’un iklim değişikliği konusundaki samimiyeti ile ilgili ise bir takım soru işaretleri bulunuyor. Örneğin, “Amazon Çalışanları Çevre Adaleti için Devrede” platformu üyeleri, şirketin 2040 yılı planlarını çok gerçekçi bulmuyor. Zira Amazon’un gaz ve petrol şirketleri ile olan yakın ilişkileri ve Jeff Bezos’un bunlarla olan yakınlığını gizlememesi söz konusu grubun eleştirdiği konuların başında geliyor. Amazon’un bu baskılar karşısında böyle bir adım atmış olması haliyle düşündürücü.

Jeff Bezos, iklim değişikliği ile mücadele için kuracağı fona 10 milyar dolar bağışlayacak

İklim değişikliği ile mücadele planının aslında kendi kendine hizmet ettiği de tartışmaların bir bölümünü oluşturuyor. Şirketin, 700 milyon dolar yatırım yaptığı elektrikli araç üreticisi Rivian’dan 100 bin kargo aracı alacağını söylemesi bu başlıklardan sadece biri.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2513 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, Jeff Bezos ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim