Anlık Bildirim

Japonya ev çöplerini kullanarak uçak yakıtı üretecek

Net sıfır karbondioksit salınımına ulaşmaya çalışan Japonya Havayolları (JAL), 2022'den itibaren oldukça güzel bir işe imza atmaya başlayacak.

Japonya ev çöplerini kullanarak uçak yakıtı üretecek Tam Boyutta Gör

Bangkok Post'un haberine göre Japonya Havayolları; yani JAL, 2022 mali yılından itibaren evlerden çıkan çöplerin dönüştürülmesi ile oluşan biyolojik yakıtı, uçaklarında kullanmaya başlayacak.

Japonya Havayolları'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre, geçmişte birkaç kez denediği biyoyakıt kullanımını 2022 yılında itibaren düzenli bir hale getirmek istiyorlar ve 2050 yılına kadar da aynı düzende devam ettirmeyi planlıyorlar. Bu süreçteki en büyük amaçları ise net sıfır karbondioksit salınımına ulaşmak.

Japonya Havayolları, 2018'de başlamış olduğu bu projeye yaklaşık 900 milyon yen, yani 8.8 milyon dolar yatırım yapmış. Şu anda çalışmaları süren bu projenin en erken Nisan 2022'de en geç de Aralık 2022'de hayata geçmesi bekleniyor. 

Ayrıca Japonya Havayolları dışında All Nippon Airways'in ana şirketi ANA Holdings'in de 2023'ün ilk aylarında ev çöplerini biyolojik yakıta çevirip uçaklarda kullanılması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim