Anlık Bildirim

Japonya, 100 Gbps'ye kadar hız sunabilen 6G yongası geliştirdi

Henüz 5G teknolojisi yaygın bir hale gelmemişken, teknoloji şirketleri 6G çalışmalarına başladı bile. Bunlardan biri olan Japon NTT şirketi ilk 6G çipini ürettiğini duyurdu.

Japonya, 100 Gbps'ye kadar hız sunabilen 6G yongası geliştirdi Tam Boyutta Gör

Hepimizin bildiği üzere yeni nesil ağ teknolojisi 5G henüz yaygınlaşma aşamasında ve bu özelliği destekleyen akıllı telefonlar yeni yeni piyasaya sürülüyor. Ancak bu durum şirketlerin 6G teknolojileri geliştirmelerine engel değil.

Teknoloji devleri 6G'ye hazırlanıyor

Japonya'dan gelen haberlere göre ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketi NTT ilk 6G yongasını üretti. NTT yetkililerinin açıklamalarına göre indiyum fosfür yarı iletkeninden yapılan bu ultra yüksek hızlı çipin prototipleri, 300 GHz bandında test edildi. Başarıyla sonuçlanan testlerde, çipin 100 Gbps'ye kadar hız sunabildiği açıklandı.

Japonya, 100 Gbps'ye kadar hız sunabilen 6G yongası geliştirdi Tam Boyutta Gör

Bu bilgilere ek olarak 100 Gbps kablosuz iletişim hızının şebeke üzerindeki sadece bir taşıyıcıdan gerçekleştirilebildiği ve taşıyıcı sayısının artırılması durumunda bu hızın katlanabileceği ifade ediliyor. Bunun yanında Samsung, Huawei ve LG gibi şirketlerin de 6G teknolojisi için çalışmalara başladıklarını belirtmeden de geçmeyelim.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5568 kez okundu.
18 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
6g, 5g ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim