Anlık Bildirim

İzinsiz reklam mesajlarına 1 milyon liraya kadar ceza yolda

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun aldığı ilke kararı kapsamında, izinsiz olarak gönderilen reklam içerikli e-posta, sms veya aramalara 15 bin liradan 1 milyon liraya kadar para cezası verilecek.
Anadolu Ajansı muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kişisel Verileri Koruma Kurumuna, reklam içeren, e-posta veya kısa mesajlara yönelik çok sayıda ihbar ve şikayet geldi. Bunun üzerine inceleme başlatan kurul, izinsiz reklam mesajları gönderenler hakkında kanundan kaynaklı hakkını kullanarak yaptırım uygulanmasına hükmetti.
Kisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, kişilerin rızalarını almadan reklam içerikli arama yapanların, kısa mesaj gönderenlerin, e-posta yönlendirenlerin bu faaliyetlerini hemen durdurmalarına yönelik ilke kararı alındı. Karara uymayanlara, kanun hükümleri çerçevesinde gerekli idari işlemler başlatılacak. Buna göre 15 bin liradan 1 milyon liraya kadar idari para cezası verilebilecek.
Öte yandan, reklam bildirimlerinin yönlendirildiği telefon numarası ve elektronik posta adreslerinin hukuka aykırı elde edilmesi halinde, Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri çerçevesinde hukuki işlemlerin başlatılması için Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak. Karar, önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayınlanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11609 kez okundu.
23 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
spam, kişisel verileri koruma kurumu ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim