Anlık Bildirim

İTÜ’den 90 dakikalık koronavirüs testi

İTÜ ARI Teknokent'te faaliyet gösteren Bioksen isimli firma, yaklaşık 90 dakikada sonuç verebilen koronavirüs test kiti geliştirdi.

İTÜ’den 90 dakikalık koronavirüs testi Tam Boyutta Gör

İTÜ bünyesindeki İTÜ ARI Teknokent firması Bioksen hızlı ve doğruluğu yüksek koronavirüs test kiti geliştirdiğini duyurdu. dssd

Bioksen firmasının geliştirdiği koronavirüs test kiti, Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) ortak çalışması ile yaklaşık 2 hafta sonucunda tamamlandı ve seri üretime geçti. Bioeksen Kurucusu Canan Zöhre Ketre Kolukırık’ın açıklamalarına göre bu test kitinin diğer muadillerinden farkı, virüsün kesin tanısında klinik olarak doğru sonuçları yaklaşık 90 dakika gibi kısa bir sürede vermesidir.

Bioeksen bugüne kadar çeşitli kurumlardan Ar-Ge ve ürün geliştirme destekleri almıştı ancak son yıllarda kendi bütçesiyle Ar-Ge yapar hale ulaştı. Firmanın hedefinde muadili olmayan ve kritik problemleri çözen ürünler geliştirerek, bulunduğumuz sektörün dünya liderleri arasında yer alma hedefi var.

Çin'den hızlı test kiti geliyor

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs testlerini daha hızlı yapabilmek için Çin'den hızlı test kiti aldı. Hızlı test kiti sayesinde günde 10-15 bin test yapılabilir hale gelmeyi hedefliyoruz. Hızlı test kitleri bugün veya yarından itibaren kullanılmaya başlanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4036 kez okundu.
11 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
koroanavirüs testi, test kiti ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim