Anlık Bildirim

İsviçre, Rusların kripto varlıklarını donduracak

İsviçre, Rusya tarafından başlatılan savaşta ABD ve Avrupa birliği tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmaya karar verdi. Rus vatandaşlarının kripto para varlıklarını donduracak.

İsviçre, Rusların kripto varlıklarını donduracak Tam Boyutta Gör

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, birçok ülke farklı şekillerde Rusya’ya karşı yaptırım uyguluyor. Bu kez bir yaptırım haberi de İsviçre’den geldi. İsviçre, kendi sınırları içerisinde Rus vatandaşlarının kripto para varlıklarını Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında dondurmayı planlıyor. 

Söz konusu dondurma işlemi Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline yanıt olarak Avrupa Birliği tarafından halihazırda uygulanan yaptırımlarla aynı zamana denk gelecek.

İsviçre Maliye Bakanlığı’nın kıdemli bir yetkilisi kripto varlıklara karşı ek adımlar atılması gerektiğini çünkü İsviçre’nin kripto endüstrisinin “bütünlüğünü korumak” istediğini söyledi:

“Söz konusu kişiler Bitcoin ve kripto anahtarlarını kendilerinde tutuyorsa, nerede olurlarsa olsunlar bu kişileri belirlemek imkansız olur. Ancak fonlar ve borsalar gibi kripto servislerini kullanıyorlarsa bu servisleri hedef alabiliriz.”

İsviçre Maliye Bakanı Guy Parmelin, Başkan Vladimir Putin’in yakın arkadaşları da dahil olmak üzere 223 Rus’un geçen hafta İsviçre tarafından banka hesaplarının ve fiziksel varlıklarının dondurulduğunu belirtti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2051 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
rusya, isviçre ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim