Anlık Bildirim

Çarpıcı itiraf: Fiyat, Avrupalı otomobil üreticilerinin Çinlileri yenemeyeceği tek alan

Son birkaç yılda Çinli otomobil üreticilerinin inanılmaz bir yükselişi söz konusu ve artık Avrupa pazarını istila etmeye hazırlanıyorlar. BMW tarafından ise beklene fiyat itirafı geldi.
İşte otomobil üreticilerinin Çinlileri yenemeyeceği tek alan Tam Boyutta Gör
Otomotiv endüstrisi büyük bir dönüşüm geçiriyor. Volkswagen ve BMW gibi köklü üreticiler hala benzinli ve dizel otomobiller üretirken, elektrikli araçlar giderek yaygınlaşıyor ve popüler hale geliyor. Ayrıca Tesla ve birçok Çinli şirketin sadece elektrikli araç kategorisinde üretim yapması da bu dönüşümü hızlandırıyor. Bu durum özellikle eski ve yeni arasında soğuk bir savaşa yol açıyor. BMW CEO'su Oliver Zipse geçtiğimiz günlerde bu mücadelede kaybedenin kendileri olacağını açıkladı.

Çinlilerin yükselişi

Hiç şüphesiz Avrupa uzun zamandır otomotiv endüstrisinin kalbi ve gelişim alanı oldu. Yaşları 100'ün üzerinde olan pek çok üretici, mühendislikte üstün oldukları ve başarılı Ar-Ge departmanlarına sahip oldukları için kaçınılmaz bir şekilde pazarın lideri haline geldi. Ancak elektrikli araçların yükselişi bu temelleri en basit ifadeyle ‘sarsıyor’.

Tesla ve diğer yeni oyuncular pazara girerek sektör için bir dönüşüm dönemini başlattı. Çinli üreticilerin rekabeti ve Avrupa'nın yaklaşan benzinli ve dizel motor yasağı bu durumu daha da karmaşık hale getiriyor.

İşte otomobil üreticilerinin Çinlileri yenemeyeceği tek alan Tam Boyutta Gör
Son olarak BMW CEO'su Oliver Zipse bu konuda çarpıcı bir açıklama yaptı. Zipse, AB'nin yeni benzinli ve dizel otomobillere getirdiği yasağın Avrupalı otomobil üreticilerini Çinli rakipleriyle bir fiyat savaşına ittiğini ve bu savaşı kazanmanın "temelde imkansız" olduğunu söyledi. Zipse ayrıca temel otomobil segmentinin iki olası sonuçla karşı karşıya kalacağını söylüyor: Ya ortadan kalkacak ya da artık Avrupalı otomobil üreticilerinin hakimiyetinde olmayacak.

BYD gibi Çinli otomobil üreticilerinin agresif bir şekilde elektrikli otomobil pazarına girdiklerini ve giderek daha iddialı hale geldiklerini belirten Zipse, BMW'nin fiyat savaşından hala etkilenmediğini, ancak karların düşmesine yol açtığını söyledi. Zipse, BYD nedeniyle Çin'in en çok satan otomobil üreticisi unvanını kaybeden Volkswagen'i örnek gösterdi.

Zipse, BMW'nin daha popüler olduğu premium segmentte Çinli otomobil üreticilerine göre bir dizi avantaja sahip olduğunu söyledi. Ancak Avrupalı otomobil üreticilerinin temel otomobil segmentinde rekabet edebilmek için yeni yollar bulmaları gerekeceğini de kabul etti. Görünüşe göre Avrupalı otomobil üreticilerinin Çin pazarında rekabet edebilmek için yeni yollar bulması gerekecek. Çünkü sremium segment tek başına Çinli üreticileri durdurmaya yetmeyecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3087 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
BMW, çin ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim