Anlık Bildirim

İstanbullular akıllı telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek

Akıllı telefonların İstanbulkart olarak kullanılabilmesine yönelik ilk uygulama Mart ayında metrobüslerde başlayacak. Vatandaş geliştirilen mobil uygulamadaki karekodu okutarak metrobüse binebilecek.

İstanbullular akıllı telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi BELBİM A.Ş., TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT 2020’de yeni projelerini tanıttı. Proje kapsamında İstanbullular, akıllı telefonlarını İstanbulkart olarak kullanabilecek.

İndir, yükle, okut, geç” mottosuyla artık mobil uygulamalarda karekod uygulamasıyla İstanbullular akıllı telefonlarını ulaşımda kullanabilecek. Bu sayede üzerinde plastik bir kart taşımadan pratik bir şekilde ulaşım hizmetlerinden faydalanabilecek. Cebinde fazladan kart taşımayacak.

Pilot uygulama Mart ayında başlayacak

Söz konusu sistemin ilk olarak Mart ayında metrobüslerde uygulanması planlanıyor. Daha sonra metro, vapur ve Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarında da kullanılabilecek.

BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.’nin Genel Müdürü Yücel Karadeniz, İstanbulkart’ı ulaşım aracı olmaktan çıkarıp şehirdeki bütün hizmetlerin alınabileceği bir araca dönüştürdüklerini belirtti. Karadeniz, “Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var. Yakında belediyenin tüm hizmetlerinde İstanbulkart’ı bir ödeme aracı olarak kullanmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8332 kez okundu.
39 kişi, toplam 42 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
istanbulkart, metrobüs ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim