Anlık Bildirim

İstanbullu binlerce öğretmenin Zoom hesabı yoluyla kişisel bilgileri çalındı

İstanbul'da yürütülen eğitim projelerinden birinde, Üsküdar merkezi siber saldırıyla hedef alındı ve binlerce öğretmenin TCK numarası gibi hassas bilgileri hacklenen web sitesinden sızdırıldı.

İstanbullu binlerce öğretmenin Zoom hesabı yoluyla kişisel bilgileri çalındı Tam Boyutta Gör

İstanbul’da “Kendini Geliştir Geleceği Değiştir” projesi kapsamında Zoom üzerinden yapılması planlanan derslere katılacak öğretmenlerin Zoom hesapları hacklenerek kişisel bilgileri çalındı.

4 bin 552 öğretmenin bilgilerinin çalındığı sızıntıda, ad soyad, TC kimlik no ve e-posta adresleri, bir web sitesi üzerinde yayınlandı. Bu bilgiler, yapılan açıklamalara göre Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kurulan bir web sitesi üzerinde bulunuyordu. Bu site, siber saldırılara hedef oldu ve yeterli güvenlik önlemleri alınmadığı için çok sayıda öğretmenin hassas bilgilerini sızdırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı, açıklamayla kişisel bilgilerin çalındığını doğruladı ve BTK tarafından soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. MEB açıklamasına göre saldırı Üsküdar’daki programla sınırlı ve diğer alanlara yayılmış değil.

Zoom'un güvenilirlik alanında ne kadar zayıf olduğunu her gün farklı bir olayla fark ettiğimiz bu günlerde hâlâ çok sayıda resmi etkinliğin bu uygulama kullanılarak gerçekleştirilmesi bir hayli dikkat çekici. Bunun gibi olayların önüne geçebilmek adına çok sayıda yabancı otoritenin yaptığı gibi ülkemizde de Zoom'un resmi kurumlarda kullanımının yasaklanması doğru hamle olacaktır.

Güncelleme: Bakanlıktan yapılan açıklamaya ekleme yapılarak sızıntının Zoom uygulamasından kaynaklı değil, hacklenen www.stratejiuskudar.com tabanlı olduğu belirtildi. Bu sayfadaki güvenlik açıkları sebebiyle kişisel bilgilerin sızdırılmasına sebep olanlara yönelik ise 13 Nisan'dan bu yana soruşturmalar devam ediyor. İçerik, bu bilgilere göre düzenlenmiştir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11570 kez okundu.
17 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zoom.us, zoom hack ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim