Anlık Bildirim

İstanbul Havalimanı'nda taksi sürelerini yüzde 50 azaltacak 3'üncü pist için tarih verildi

İstanbul Havalimanı'nda hem uçak taksi sürelerini hem de hava trafiğini rahatlatması planlanan 3. pist için çalışmalar sürüyor. İGA'dan yapılan açıklamaya göre 3. pist 2020'nin ilk yarısında açılacak.

İstanbul Havalimanı'nda taksi sürelerini yüzde 50 azaltacak 3'üncü pist için tarih verildi Tam Boyutta Gör

Hizmete açıldığından bu yana uzun taksi sürelerinden şikayet edilen İstanbul Havalimanı’nda 3. pist çalışmaları devam ediyor. 2020 yılının ilk yarısında hizmete alınacağı açıklanan 3. bağımsız pist ile İstanbul Havalimanı’ndaki mevcut taksi sürelerinin %50 azalacağı belirtiliyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA’dan yapılan açıklamaya göre, yapımında sona yaklaşılan 3. pist ile yalnızca taksi süreleri azalmayacak. Söz konusu pistin hizmete alınmasıyla birlikte İstanbul Havalimanı, bu sayıda pist ile bağımsız paralel operasyon yapabilen Türkiye’de ilk, Avrupa’da ise ikinci havalimanı olacak. Bu konuda Avrupa’da ilk olan havalimanı ise Amsterdam’da bulunuyor.

Saatte 80 uçak olan kalkış-iniş sayısı 120'ye çıkacak 

İstanbul Havalimanı, üçüncü pistin faaliyete geçmesiyle birlikte 3 bağımsız pist ve yedek pistlerle birlikte toplam 5 adet operasyonel piste sahip olacak. Yeni pist sayesinde, saatte 80 uçak olan kalkış-iniş sayısı 120’ye çıkmış olacak. Ayrıca, üçüncü pistin iç hat uçuşlarının gerçekleştirildiği piere (iskele) yakın olması sayesinde mevcut taksi süreleri de %50 azalacak. Şimdiki taksi süreleri, uçağın park edeceği yere bağlı olarak 40 dakikaya kadar uzayabiliyor.

Öte yandan İstanbul Havalimanı’nda uçak taksi sürelerini azaltmak için loop sensörleri ve kumanda kontrol panelleri gibi başka çalışmalar da yürütülüyor. İstanbul Havalimanı’nda 6 Nisan 2019 tarihinden bu yana 17 milyon 500 bin yolcu ağırlandığı belirtiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16273 kez okundu.
18 kişi, toplam 18 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uçak, hava trafiği ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim