Anlık Bildirim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan taksicilere darbe, UBER'e destek

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, taksicilerle arasında tehlikeli bir savaş yaşanan UBER’e destek verdi. Mevlüt Uysal: “Uber aslında rahatlık demek” diyor. İşte detaylar:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan taksicilere darbe, UBER'e destek Tam Boyutta Gör

Dünyanın her ülkesinde ve şehrinde kendini kabul ettirmesi epey zorlu geçen Uber, İstanbul’da da benzer bir savaş veriyor. Özellikle Güney Amerika’da ölümlü olayların da yaşandığı UBER ile taksiciler arasındaki savaşa İBB Başkanı Mevlüt Uysal farklı bir bakış açısı getirdi.


Eline sopa alıp sokakta Ubercileri kovmakla bu iş olmuyor diyen başkan, “Yerlisini yaparsak bunu çözmüş oluyoruz, UBER aslında rahatlık demek, biz o konfordan uzak kalmamalıyız.” ifadelerini kullanmış.


Taksicileri güçlendirecek bir hamle olarak iTaksi’yi kurduklarını ancak taksicilerin bu oluşuma dahil olmakta çekimser kaldığından yakınan başkan, 18 bin taksicinin sadece 5 binin bu oluşuma dahil olduğunu ifade etmiş. Katılmayan taksicilerin ise kameralarla takip sistemini eleştirdiğine değinen Mevlüt Uysal, kameraların zaruri olduğunu ve başka bir çarenin de olmadığını özellikle vurgulamış.


Turkcell, PTT, IBB ortaklığında yemek kartı 

İBB’nin yemek kartı konusunda da bir çalışma yürüttüğünü, İstanbul’da Fransızların elinde olan pazara yerli bir çözüm getirmek istediklerini belirten başkan, Turkcell, PTT ve belediye ortaklığında bir çözüm olacağını açıkladı. Başkanın UBER’le ilgili açıklamaları şöyle;

"Uber de aynen bir sistem aslında. Taksiye binen de bindiren de yerli ama o sistem sayesinde başkalarının aldığı kararlara uymak durumunda kalıyor. Biz de büyükşehir olarak onun yerlisini yaptık; iTaksi... Aslında sistem olarak aynı sistem, ama birisinde kararı ABD'de New York'ta birileri veriyor, diğerini ülkemizde bu konunun ilgililerinin oluşturduğu bir ekip veriyor. Çok güzel ama bazen bakıyoruz. Yaklaşık 18 bin taksicimiz var dersek 5 bin civarında üyemiz var. Niye taktırmıyorlar? Şoför diyor ki, 'Başkanım, kamera koyup bizi takip ediyorlar içeride'. İyi baba, bundan başka da çaresi yok yani. Neticede Uber dediğimiz zaman, buna karşı çıkmak, bunu yerli yapmak demek 'eline sopa alıp sokakta Ubercileri kovalamakla olmuyor. Yerlisini yaparsak bunu çözmüş oluyoruz."

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11009 kez okundu.
31 kişi, toplam 35 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Türkiye Haberleri, uber ve
5 etiket daha taksi ptt ibb itaksi mevlüt uysal
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim