Anlık Bildirim

İspanya, günde 80 bin kişiye Koronavirüs testi yapmak için robot filosu kuruyor

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden birisi olan İspanya, test sürecini hızlandırmak istiyor. Alınan karara göre artık, günde 80 bin kişiye test uygulayacak robotlar kullanılacak.

İspanya, günde 80 bin kişiye Koronavirüs testi yapmak için robot filosu kuruyor Tam Boyutta Gör

İspanya, ülkenin Koronavirüs (COVID-19) test sürecini otomatikleştirmek için bir robot filosu kurmayı planlıyor. Pandeminin yayılmasına karşı mücadelede operasyonel testin önemli olduğuna dikkat çeken yetkililer bu sayede günde 80 bin kişiye test yapabilecek.

Sağlık çalışanları da tehlike altında

İspanya'da yayılmaya devam eden Koronavirüs'ün aynı zamanda sağlık çalışanlarına da bulaştığı ve ülkenin tıbbi personel sayısında büyük bir kayıp yaşama riski olduğu belirtiliyor. Zira ülkede Koronavirüs teşhisi konulan 35 bin kişinin yaklaşık yüzde 12'sinin sağlık çalışanı olduğu açıklanmıştı. Gelen bilgilere göre, robotik filo enfeksiyon riskini büyük ölçüde azaltacak.

İspanya, günde 80 bin kişiye Koronavirüs testi yapmak için robot filosu kuruyor Tam Boyutta Gör

Kurulacak robot filosu, şu anda İspanya'da günde 15-20 bin arasında yapılan koronavirüs testlerinin sayısını yaklaşık dört katına çıkaracak. Carlos III Sağlık Enstitüsü başkanı Raquel Yotti, geçtiğimiz Cumartesi günü Sağlık Bakanlığı'ndaki basın toplantısında, Koronavirüs testinin otomasyonu için bir planın hazırlandığını söylemişti. Test robotlarının ise önümüzdeki dönemde hizmete başlaması bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim