Anlık Bildirim

İşlemci stok sıkıntısı Dell’i de vurdu

Intel’in 14nm sürecinde yeterli üretim hızını yakalayamaması siparişlerin gecikmesine neden oluyor. Dell geciken siparişler nedeniyle yıl genelinde gelir beklentisini düşürmüş durumda.

İşlemci stok sıkıntısı Dell’i de vurdu

Intel’in özellikle Apple’a modem tedarik etmeye başladığı dönemden itibaren 14nm işlemci üretiminde sıkıntıya girdiği ve artan talep nedeniyle halen bu sıkıntının üstesinden gelemediği biliniyor. İşlemci sıkıntısı Intel’i olduğu kadar üretici ortaklarını da etkiliyor.

Gelirler düşüyor

Intel işlemcilerin yokluğunda üreticiler AMD Ryzen işlemcilere daha fazla yönelmeye başladı ancak verilen ve yetişmeyen siparişler ürünleri de geciktiriyor. Dell işlemci sıkıntısından en fazla etkilenen ortaklardan birisi.

Dell operasyon şefi Jeffrey Clarke yatırımcı toplantısında Intel işlemci sıkıntısının gitgide daha kötü bir hal aldığını ve yılın son çeyreğindeki sevkiyatları ciddi şekilde etkileyeceğini açıkladı. Firmanın yıl geneli gelir beklentisi de bu sıkıntı sebebiyle düşürüldü.

Intel üretim sıkıntısını giderebilmek için milyarlarca dolar yatırım yapıyor ancak halen 10nm sürecinde verimliliğin yakalanamaması hareket alanını daraltıyor. Firma 2022 başlarına kadar masa üstü işlemcilerde 10nm sürecine geçemeyecek. Masa üstü tarafında da ince modeller için 10nm işlemci üretimi yapılıyor. Bunun haricinde 14nm süreci devam ediyor. Üretim sıkıntısının sonraki dönemlerde ne hale geleceğini şimdiden kestirmek zor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim