Anlık Bildirim

Işın izleme teknolojisi yakın zamanda AMD ekran kartlarına gelmeyecek

AMD alt seviye ve üst seviye tüm ekran kartlarında ayrım yapmadan gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisini sunmayı istiyor. Bu bakımdan uzun bir süre bekleyecek.

Yılın başlarında Microsoft ve Nvidia başta olmak üzere bir grup teknoloji devi tarafından duyurulan Ray Tracing yeni gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi bilindiği üzere kullanıma sunuldu. Nvidia GeForce RTX ekran kartlarında bulunan ışın izleme teknolojisi uzun bir süre daha orada kalacak gibi görünüyor.

Gündemde yok

Teknoloji ilk kez duyurulduğunda AMD yöneticileri Vega mimarisinin RT teknolojisi için uygun olduğunu duyurmuştu ancak bu olmadı. Hali hazırda hiçbir Radeon RX Vega ekran kartında RT desteği bulunmuyor.

Yöneticiler bu hafta yeni bir açıklama yaparak tüm ekran kartları RT teknolojisini desteklemeden kullanıma sunmayacaklarını bildirdi. Yani hem alt seviye hem üst seviye ekran kartlarının tümünde bu teknolojiyi kullanıma sunmak ve ayrım yapmak istemiyor. Nvidia bilindiği üzere üst seviye kartlarında bu teknolojiyi sunuyor.

AMD’nin kararı yerinde sayılabilir ancak Nvidia karşısında hamlesini çok geç bir zamanda yapması anlamına geliyor. Bazı kaynaklar Navi mimarisinde RT teknolojisinin tam olarak destekleneceğini iddia etmişti. Bu bakımdan gelecek yıl ortalarında Navi 10 tabanlı RX 600 serisinde bu teknolojiyi görebiliriz. Sonraki yıl ise amiral gemisi seviyesinde Navi 20 mimarisi de aynı teknolojiyi kullanıma sunabilir. Bununla ilgili gelişmeler oldukça sizlere aktaracağız.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim