Anlık Bildirim

Irak Başbakanı’na drone ile suikast girişiminde bulunuldu

Irak Başbakanı Mustafa- el Kazımi’ye Bağdat’ta bulunan evinde suikast düzenlendi. Başbakan, düzenlenen suikastin insansız hava araçları ile düzenlendiğini ifade etti.

Görünüşe göre ‘terör’ olaylarının da gelişen teknoloji sebebiyle doğası değişiyor. İnsansız hava araçları (drone) artık suikast aracı olarak kullanılmaya başlıyor.

Mustafa-el Kazımi Tam Boyutta Gör

CBS News ve Reuters tarafından yayınlanan haberlere göre 7 Kasım günü Irak Başbakanı Mustafa-el Kazımi’ye pek benzeri görülmemiş bir suikast girişimi düzenlendi. Ülkenin içişleri bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre saldırıda, bir bombalı olmak üzere üç drone kullanıldı.

Bağdat’ta bulunan yüksek güvenlikli eve düzenlenen saldırıda Başbakan el-Kazımi yara almadan kurtulurken 6 koruma yaralandı. Reuters’e konuşan bir yetkili de güvenlik güçlerinin olay yerinde insansız hava aracı kalıntılarına ulaşıldığını ifade etti. Henüz resmi bir açıklama bulunmasa da yetkililer saldırıyı İran yanlısı milislerin düzenlemiş olabileceğini düşünüyor.

6 koruma yaralandı Tam Boyutta Gör

Drone’lar yeni suikast araçları mı?

Drone teknolojilerinin askeri amaçlar için kullanıldığı bilinen bir gerçek. Ancak terör aktiviteleri için kullanımının korkutucu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu olay, drone terörizminin ilk örneği değil. Daha önce de IŞİD gibi terör örgütleri insansız hava araçlarını kullanmaya başlamıştı. Bunun yanı sıra da 2018 yılında Venezuela Başkanı Nicolas Maduro’ya patlayıcı taşıyan insansız hava araçları ile suikast düzenlenmişti.

Drone'ların terör saldırıları için kullanımı artıyor Tam Boyutta Gör

Yaşanan bu suikast girişimleri, teknolojinin korkunç tarafının yeni bir aşamaya girdiğini gösteriyor. Birçok terör örgütünün, geleneksel yöntemlerle düzenlenen saldırıların zorlaşması sebebiyle hedeflerine insansız hava araçları kullanarak saldırması, durumun ciddiyetini gözler önüne sererek insansız hava araçlarının tehlikeli yanını bizlere gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim